Pastoe failliet

Maandag 19 februari 2024

Door de Rechtbank van Midden-Nederland is aan meubelfabriek Pastoe in Houten afgelopen donderdag eerst surseance verleend, om een dag later al het faillissement uit te spreken.
Pastoe failliet

Afgelopen donderdag 14 februari was bij de verlening van een voorlopige surseance na drie maanden een crediteurenvergadering op 15 mei ingepland, ongetwijfeld om dat te bekijken hoe de zaken er dan voor zouden staan. Maar dat heeft niet mogen baten: een dag later heeft de Nederlandse meubelicoon alsnog de boeken moeten neerleggen en is de surseance omgezet in een faillissement.

Pastoe, vooral bekend van kasten zoals de afgebeelde A'dammer (website Pastoe), vierde in 2013 het 100 jarig bestaan in Utrecht, toen nog officieel onder de naam UMS Pastoe (UMS stond voor Utrechtse Machinale Stoel- en Meubelfabriek). Op hun locatie op Rotsoord was het bedrijf jarenlang ook gastheer van andere designmerken onder naam Dutch Design Center en Toonkamer. Eind 2014 werd Rudy Stroink, bekend van het Home Trade Center (nu De Woonindustrie), eerst ad interim en later directeur van de meubelfabrikant. Begin 2016 verhuisde hij het bedrijf naar Houten.

Volgens de kamer van koophandel zouden er momenteel 45 medewerkers in dienst zijn.

Bewindvoerder is Bas van Dijen, werkzaam bij Okkerse &Schop Advocaten uit Lelystad, M +31 (0)6-2291 7031, E: b.vandijen@okkerse-schop.nl.

 

P.S. 30-03-2024: Pastoe overgenomen!Links

www.pastoe.nl
www.okkerse-schop.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, 30020907, #pastoe, #umspastoe, #failliet, #toonkamer, #ddci, #dutchdesigncenter

Gerelateerd nieuws
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
 
Ontwerpen Roos Reedijk
lees verder
Daydreamer relax Limited Edition
De Daydreamer relax, die Jori in 2019 in samenwerking met designer Joachim Nees lanceerde, krijgt een Limited Edition collectie. In Milaans worden vijf gekleurde unieke en duurzame uitvoeringen geïntroduceerd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden