Parket voor het leven

Donderdag 02 maart 2023

Het nieuwe assortiment van Meister Parquet Longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe technische functionaliteiten en assortimentbrede moderne en natuurlijke kleuren.
Parket voor het leven
Parket voor het leven Parket voor het leven Parket voor het leven Parket voor het leven

Foto 1: PD400 Eik Authentic wit gekalkt - 2: PD400 Eik Authentic Creme - 3: PD400 Eik authentic cremewit - 4:  PD450 Eik levendig greige - 5: PS500 Eik authentic creme

 


De nieuwe Parquet-collectie van Meister biedt overzichtelijkheid zonder in te boeten aan diversiteit.

1. Met PD 450 en PD 400 kan worden gekozen uit twee collecties landhuisdelen:

- in kasteelplankenformaat van 2.400x255 mm (PD 450 /ultramat gelakt) en

- het klassieke landhuisdeelformaat van 2.200x180 mm (ultramat gelakt of natuurgeolied).

2. De visgraatcollectie PS 500 (formaat: 710x142 mm) en collectie korte planken PS 300 (1.187x142 mm) zijn verkrijgbaar in acht ultramat gelakte kleurstellingen.

3. Het assortiment wordt gecompleteerd door de scheepsvloercollectie PC 200, die ook in de onderhoudsarme ultramat gelakte variant verkrijgbaar is.

De drie geselecteerde sorteringen zijn zowel authentiek, levendig als harmonieus. In de collectie ligt de focus op eiken, maar ook essen-, beuken- en notenhout spelen een belangrijke rol in het assortiment.

 

De vijf moderne en natuurlijke kleurstellingen crèmewit, crème, pure, natuur en greige vinden we (naast een aantal collectiespecifieke kleuren) assortimentsbreed terug in de gezamenlijke collectie, waardoor vloeren in verschillende ruimten mooi op elkaar kunnen worden afgestemd en ook het geven van advies hieromtrent en heel stuk eenvoudiger wordt.

 

Voor het nieuwe Meister Parquet Longlife-assortiment wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature. Deze dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage wordt gewaarborgd.

Tegelijkertijd beschikt Duratec Nature over een unieke ultramatte, open look, waardoor een aangename voelbare structuur ontstaat en de vloer zeer natuurlijk aanvoelt. Bij deze laktechniek worden geen matteringsmiddelen gebruikt, waardoor een unieke dieptewerking en natuurlijke uitstraling ontstaat.

 

Alle parketvloeren, met of zonder ultramatte lak, beschikken over een natuurlijke antibacteriële toplaag zonder chemische additieven. Dankzij impregnering van de randen met Aquastop is Meister Parquet Longlife officieel vier uur watervast (m.u.v. PS 500).


De technische structuur van Meister Parquet Longlife is onveranderd gebleven. Opnieuw heeft Meister gekozen voor een stabiele tussenlaag van HDF, die tal van voordelen met zich meebrengt, onder andere op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor een toplaag van edel hout is een dikte van 2,5 mm voldoende, omdat Longlife-parket een bijzonder goede indrukstabiliteit heeft en daardoor zeer duurzaam is.

De geringe warmtegeleidingsweerstand van 0,12 m²K/W (in combinatie met dempende onderlaag Meistersilence 25 Db) ligt nog onder de grenswaarde van 0,15 m²K/W van de BVF, de Duitse vereniging voor oppervlakteverwarming en -koeling. Daarmee is Meister Parquet Longlife zelfs bij zwevende plaatsing ideaal voor vloerverwarming, omdat de warmte snel en zonder verlies in de ruimte wordt verspreid. Door het hogere eigengewicht dankzij het HDF zijn de planken bovendien bijzonder geluidsarm.

 

Vanaf 1 juli wordt groothandel Heditex de exclusieve partner van Meisterwerke in Nederland.Links

www.meisterwerke.com
www.heditex.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project residentieel, vloer, vloerbedekking, hout, parket, visgraat, vloeren, aquastop, mat, lakafwerking, vochtwerend, indrukstabiliteit, impregnering, dieptewerking, #meister, #meisterwerke, #meisterwerkeschulte, #heditex, #meisterdesign, #meisterparquet

Gerelateerd nieuws
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
Nieuw tegelcollectie
Vloerenspecialist Forbo Flooring Systems lanceert de nieuwe Allura-collectie met luxe vinyltegels (LVT). De collectie is ontworpen met een focus op flexibel leggen en duurzaamheid.
lees verder
 
Evenementenprogramma Imm 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden