Overname Mflor door Karndean

Dinsdag 31 januari 2023

Met de overname van Mflor breidt Karndean International Limited haar vloer activiteiten op het Europese vasteland uit.
Overname Mflor door Karndean

Karndean International Ltd., een toonaangevend wereldmerk in luxe PVC vloeren, heeft de overname afgerond van Mflor International B.V. (MIBV), leverancier van luxe PVC vloeren op de Europese markt.

 

Het merk Mflor staat zeer hoog aangeschreven in Europa, met name in België en Nederland, waar het bedrijf het hoofdkantoor heeft in het Gelderse Twello. Met deze overname wordt de Europese aanwezigheid van Karndean substantieel vergroot en creëert aanzienlijke kansen voor haar groeistrategie in belangrijke markten. Mflor zal gaan opereren als een volledige dochteronderneming van Karndean International Ltd, naast het bestaande zusterbedrijf Designflooring International GmbH.

 

Eef Van Leusden, een van de drie aandeelhouders van MIBV, blijft als algemeen directeur van MIBV het bedrijf leiden zoals hij dat de afgelopen 25 jaar heeft gedaan. Over de overname zei Eef Van Leusden: 'Het is een lange weg geweest. Voor ons als aandeelhouders van MIBV is het altijd heel belangrijk geweest dat de continuïteit van het bedrijf, van onze eigen mensen en voor onze klanten gewaarborgd blijft. Met deze overname geloof ik dat we dit, samen met Paul Barratt en Karndean International Ltd, hebben bereikt.'

 

Paul Barratt, managing director van Karndean: 'Dit is een strategische overname van een sterk merk in een gebied waar we ons bereik al vele jaren willen vergroten. Mflor staat zeer hoog aangeschreven en opereert in een deel van de markt waar we ons in het verleden niet op hebben gericht. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Eef en de rest van het Mflor-team om het merk verder te laten groeien.”

 

Mflor, dat ook de rigid core collectie Solcora voert, is een Nederlands / Engels bedrijf met een sterke aanwezigheid in Nederland en België. Distributie verloopt via de groothandels Peitsman, Intr en Yepp. Karndean is een Engels bedrijf (omzet in 2021 circa £ 324 miljoen) verkoopt onder andere in Engeland en Verenigde Staten onder de naam Karndean. Op het vasteland van Europa is het bedrijf actief onder de naam Designflooring.Links

www.mflor.com
www.karndean.com
www.designflooring.com

Tags

nieuws, interieur, overname, verkoop, pvcvloeren, pvclijmvloeren, pvcklikvloeren, Europa, Verenigde Staten, Engeland, familliebedrijf, groothandels, aandeelhouders, #mflor, #karndean, #designflooring, #peitsman, #intr, #yepp

Gerelateerd nieuws
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Royal Delft vloerkleden
The Wool Studio introduceert zeven prachtige vloerkleden op basis van iconische ontwerpen van Royal Delft. De eeuwenoude designs van Royal Delft zijn een inspiratie voor deze nieuwe collectie vloerkleden.
lees verder
 
HMC Next
lees verder
Vernieuwing Heimtextil
Heimtextil 2024 gaat van start met aangepaste halstructuur en apart segment voor tapijten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden