Overname Hay door Herman Miller

Dinsdag 22 oktober 2019

Kantoormeubelfabrikant Herman Miller heeft aangekondigd nog een additioneel belang van 34% aandelen van de Deense meubelmaker Hay te verwerven.
Overname Hay door Herman Miller

Herman Miller is een van de grootste Amerikaanse (kantoor)meubelfabrikanten. Het bedrijf, met een internationaal hoofdkantoor in Engeland, wordt in België vertegenwoordigd door Horas en in Nederland door Rever.


Nadat het bedrijf vorig jaar reeds een participatie van 33% had verkregen, zal Herman Miller begin december een volgende transactie van 34% van de aandelen afronden en dan dus een meerderheidsbelang van 67% in Hay hebben, zo meldt Möbelmarkt. Mede-oprichter en creatief directeur van Hay, Mette Hay, bezit de resterende 33% van het aandelenkapitaal.

'Door onze grotere betrokkenheid bij Hay kunnen we onze aanwezigheid op de retail- en contractmarkt uitbreiden en tegelijkertijd een jongere, meer stedelijke klantenkring aanspreken,' zo laat Anderman Owen, president en Ceo van Herman Miller het Duitse vakmedium noteren. 'Met een ontwerpgerichte benadering is Hay de perfecte aanvulling op de merkenfamilie van de Herman Miller Group.'

Hay, in 2017 en 2018 present op de beurs Showup in Vijfhuizen, werd in 2002 in Kopenhagen opgericht door Troels Holch Povlsen en Rolf en Mette Hay. Het wordt inmiddels beschouwd als een bekend merk in designgerichte meubels en accessoires in Europa en Azië.Links

www.hay.dk
www.hermanmiller.com/nl_nl
www.horas.be
www.rever.nl
www.showup.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, huishoud, project, residentieel, meubel, verlichting, lamp, licht, stoel, bureau, bureaustoel, tafel, bijzet, accessoires, decoratie, overname, acquisitie, merger, webshop, retail, winkel, detailhandel, keten, #hay, #hermanmiller, #horas, #rever, #showup

Gerelateerd nieuws
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die geÔnteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden