Opvolger Fa Quix bij Fedustria

Maandag 10 oktober 2022

Omdat Fa Quix op 1 mei 2023 met pensioen gaat, heeft de Raad van Bestuur van Fedustria een nieuwe kandidaat als nieuwe ceo van Fedustria goedgekeurd.
Opvolger Fa Quix bij Fedustria

De Raad van Bestuur van Fedustria heeft unaniem de kandidatuur van Karla Basselier (foto) als nieuwe ceo van Fedustria goedgekeurd.


Karla Basselier zal op 1 november 2022 starten en zich gedurende zes maanden samen met huidig topman Fa Quix inwerken in de dossiers, en de nodige contacten leggen, zowel met lidbedrijven als met andere belangrijke stakeholders. Karla neemt vanaf 1 mei 2023 de verantwoordelijkheden van Fa Quix over, die dan met pensioen gaat. Binnen Fedustria kan Basselier rekenen op een sterk team. Adjunct-directeur-generaal Filip De Jaeger zal haar in de algemene directie blijven bijstaan.


Basselier (41), moeder van twee kinderen, woont in Gent en heeft in haar loopbaan verschillende functies vervuld, zowel in de privésector als in de publieke sector. Na een loopbaan bij Buitenlandse Zaken, werkte zij bijna tien jaar als chief external and public affairs officer voor de diamantsectorfederatie, AWDC. Haar aandacht ging hierbij naar innovatie, ethisch ondernemen en duurzaamheid. Tot voor kort was zij kabinetschef algemeen beleid bij vicepremier en minister van justitie Vincent Van Quickenborne.


De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat Karla Basselier Fedustria nog meer op de kaart zal zetten als een impactvolle en toekomstgerichte beroepsorganisatie ten dienste van de bedrijven in de textiel-, hout- en meubelindustrie in België. Naar eigen zeggen vertegenwoordigt de federatie Fedustria in België zo’n 1.700 ondernemingen (waarvan meer dan 90% kmo’s zijn), samen goed voor 36.000 directe banen met een omzet van € 10,9 miljard, waarvan circa 70% uit export. De textielindustrie is goed voor een omzet van € 4,6 miljard met 580 bedrijven en zo’n 18.400 werknemers. De hout- en meubelbedrijven halen een omzet van € 6,3 miljard en stellen 17.600 werknemers tewerk in 1.100 bedrijven. Daarnaast vertegenwoordigt Fedustria ook de houtinvoerhandel (circa 40 bedrijven) met een omzet van circa € 700 miljoen.Links

www.belgofurn.com
www.fedustria.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, pensioen, opvolging, opvolger, directeur, belangvereniging, federatie, branchevereniging, samenwerking, personalia, persoonlijkheid, #fedustria, #belgofurn, #faquix, #karlabasselier

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
 
Behangprimeur op Proposte
lees verder
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden