Opvolger Fa Quix bij Fedustria

Maandag 10 oktober 2022

Omdat Fa Quix op 1 mei 2023 met pensioen gaat, heeft de Raad van Bestuur van Fedustria een nieuwe kandidaat als nieuwe ceo van Fedustria goedgekeurd.
Opvolger Fa Quix bij Fedustria

De Raad van Bestuur van Fedustria heeft unaniem de kandidatuur van Karla Basselier (foto) als nieuwe ceo van Fedustria goedgekeurd.


Karla Basselier zal op 1 november 2022 starten en zich gedurende zes maanden samen met huidig topman Fa Quix inwerken in de dossiers, en de nodige contacten leggen, zowel met lidbedrijven als met andere belangrijke stakeholders. Karla neemt vanaf 1 mei 2023 de verantwoordelijkheden van Fa Quix over, die dan met pensioen gaat. Binnen Fedustria kan Basselier rekenen op een sterk team. Adjunct-directeur-generaal Filip De Jaeger zal haar in de algemene directie blijven bijstaan.


Basselier (41), moeder van twee kinderen, woont in Gent en heeft in haar loopbaan verschillende functies vervuld, zowel in de privésector als in de publieke sector. Na een loopbaan bij Buitenlandse Zaken, werkte zij bijna tien jaar als chief external and public affairs officer voor de diamantsectorfederatie, AWDC. Haar aandacht ging hierbij naar innovatie, ethisch ondernemen en duurzaamheid. Tot voor kort was zij kabinetschef algemeen beleid bij vicepremier en minister van justitie Vincent Van Quickenborne.


De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat Karla Basselier Fedustria nog meer op de kaart zal zetten als een impactvolle en toekomstgerichte beroepsorganisatie ten dienste van de bedrijven in de textiel-, hout- en meubelindustrie in België. Naar eigen zeggen vertegenwoordigt de federatie Fedustria in België zo’n 1.700 ondernemingen (waarvan meer dan 90% kmo’s zijn), samen goed voor 36.000 directe banen met een omzet van € 10,9 miljard, waarvan circa 70% uit export. De textielindustrie is goed voor een omzet van € 4,6 miljard met 580 bedrijven en zo’n 18.400 werknemers. De hout- en meubelbedrijven halen een omzet van € 6,3 miljard en stellen 17.600 werknemers tewerk in 1.100 bedrijven. Daarnaast vertegenwoordigt Fedustria ook de houtinvoerhandel (circa 40 bedrijven) met een omzet van circa € 700 miljoen.Links

www.belgofurn.com
www.fedustria.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, pensioen, opvolging, opvolger, directeur, belangvereniging, federatie, branchevereniging, samenwerking, personalia, persoonlijkheid, #fedustria, #belgofurn, #faquix, #karlabasselier

Gerelateerd nieuws
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden