Ook Imm 2022 verschoven

Donderdag 09 december 2021

Over zes weken zou de Imm Cologne weer gehouden worden, maar is nu gecanceld. De internationale interieurvakbeurs wordt verschoven naar 2023. Wel worden er alternatieven aangeboden.
Ook Imm 2022 verschoven

De Imm Cologne wordt niet gehouden in Keulen op de geplande datum in januari 2022. Deze beslissing werd genomen door het management van Koelnmesse in nauwe samenwerking met de vereniging van de Duitse meubelindustrie (VDM) en in overeenstemming met andere (internationale) vertegenwoordigers van de industrie.

'Deze stap is uitdrukkelijk beperkt tot Imm cologne en de specifieke vereisten voor beursactiviteiten. In principe houden we vast aan de uitvoering van onze voorjaarsevenementen in 2022. De politieke eisen laten dit toe, en na het uitstekende en veilige verloop van de afgelopen najaarsbeurzen, moet dit onze missie blijven in het belang van de betrokken industrieën,' zegt algemeen directeur van Koelnmesse Oliver Frese.

Men ziet het economische succes van het evenement en daarmee een succesvolle herstart van de imm cologne in januari als uiterst bedreigd tegen de achtergrond van de huidige corona-situatie. Na overleg met tal van exposanten, branchevertegenwoordigers en handelspartners bleek deelname voor Duitse exposanten of exposanten uit Duitstalige landen geen optie of bestaat er grote twijfel, zo stelt Jan Kurth, algemeen directeur van VDM. Ook was er soortgelijke feedback uit veel Europese landen.

'De huidige bijzondere randvoorwaarden in de interieurbranche maken de implementatie van de imm cologne zo goed als onmogelijk,' zegt Frese: 'We hebben ons deze bittere beslissing niet gemakkelijk gemaakt, maar we zien het als onze plicht om deze stap nu te zetten in nauwe samenwerking met de industrie. Momenteel werken we actief aan mogelijkheden om de exposanten van imm cologne ook in 2022 een aantrekkelijke beursaanwezigheid op internationaal niveau te bieden. Zowel Spoga+Gafa als Orgatec vertegenwoordigen uitstekende alternatieven in de interieurportfolio van Koelnmesse.'

De annulering is beperkt tot imm cologne en is uitdrukkelijk niet van toepassing op de andere B2B-evenementen die in het voorjaar van 2022 in Keulen zijn gepland. Op dit moment wordt volgens Frese duidelijk hoe verschillend individuele industrieën reageren op de huidige situatie: 'We hebben gemerkt dat er vanwege de aanhoudende pandemie in Duitsland een heterogene beoordeling is onder de exposerende bedrijven.' De beoordelingen verschillen echter per branche, soms met een grotere impact op de betreffende beurs en soms nauwelijks merkbaar, zo merkt hij op.

De professionele uitwisseling en netwerking tussen internationaal opererende bedrijven en hooggekwalificeerde vakbezoekers vormen de basis voor toekomstgerichte innovaties en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen op elke imm cologne. De imm cologne zorgt daarmee voor de belangrijke zakelijke impulsen in de industrie. Daarom zal Koelnmesse er samen met VDM en de exposerende industrie alles aan doen om een ​​krachtig en innovatief imm cologne 2023 van de grond te krijgen.

Eerder werd bekend dat ook andere internationale beurzen in Duitsland op het gebied van interieur, Domotex (vloeren) en Heimtextil (textiel), worden verschoven.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, smart home, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, annulering, annuleren, geannuleerd, verschuiven, verschoven, cancelen, gecanceld, uitstellen, uitgesteld, #imm, #imm22, #imm2022, #immcologne, #koelnmesse, #spoga, #spogagafa, #orgatec

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden