Opnieuw nieuwe online matrasspelers

Dinsdag 14 maart 2017

Na Bruno, Buddy, Casper, Comforda, Eve, Emma, Matt, Muun, One en Simba zijn kortgeleden weer twee nieuwe online matrassenleveranciers op de markt gekomen: Mister Sandman en Hongi. Maar deze zijn anders.
Opnieuw nieuwe online matrasspelers
Opnieuw nieuwe online matrasspelers

Het Oostenrijkse Hongi en Duitse Mister Sandman onderscheiden zich van de rest doordat ze niet uitgaan van het one-fits-all principe.

Hongi (foto 1) heeft een online-configurator waarmee je persoonlijke gegevens (lengte, gewicht, leeftijd, slaappositie, allergieën) invoert, waarna een op maat gemaakt matras binnen maximaal twaalf dagen wordt geleverd. Ook daarna kan een deel van de drie lagen waarmee de matras is opgebouwd vervangen worden. De prijzen starten vanaf circa € 650.

Hongi, een label van Belart Holding, is een initiatief van Peter Leyhr, die eerder SileoWelle (matrassen met een waterkern) op de markt gebracht heeft, en online marketing expert Felix Wunderwald, die eerder bij Zalando werkte. Investeerder is Artem Belov, die al meerdere investeringen in de matrassenbranche realiseerde, zo meldde Möbelkultur in januari. Het bedrijf is in 2015 opgericht in Wenen, maar de sales en marketing worden vanuit Berlijn gevoerd. De start verkoop is gepland in maart 2017. Ook in het Amerikaanse Boston is inmiddels een kantoor geopend.

Ook Mister Sandman (foto 2) heeft meer dan een one-fits-all matras. Deze firma uit Salzkotten heeft eveneens een vestiging in Berlijn en heeft een assortiment dat uit drie verschillende matrassen bestaat: koudschuim-, gel- en latexvarianten. Voor prijzen vanaf € 179 tot € 349, ruim onder de meeste one-fits-all matrassen dus!

Tobias Scheffen, voormalig vice president van Home24, heeft op dit moment acht medewerkers in dienst. Binnenkort staat ook een uitbreiding met kussen en dekbedden op het programma.

 Links

www.brunobett.de
www.buddysleep.de
www.comforda.com
www.emma-matratze.de
www.evemattress.de
www.hongi.com/de
www.made.com/one
www.mattsleeps.com
www.mister-sandman.de
www.muun.co
www.simbasleep.com
www.simbamatratze.de

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, #Bruno, #Buddy, #Casper, #Comforda, #Eve, #Emma, #Matt, #One, #Muun, #Simba, #mistersandman, #hongi

Gerelateerd nieuws
 
Hema in gerecycled bed- en badgoed
lees verder
Contractcollectie Swiss Sense
Swiss Sense lanceert Swiss Sense Business, een nieuw onderdeel van Swiss Sense speciaal voor de contractmarkt. Binnen de Hotel Collection biedt het bedrijf een nieuwe collectie hotelboxsprings, en dienstverlening op maat tegen zakelijke prijzen.
lees verder
Slapen in de seventies
Textielproducent De Witte Lietaer uit Lauwe introduceert bedlinnen Almond, met een typisch jaren zeventig dessin.
lees verder
Sietse Ploeger overleden
Afgelopen vrijdag is Sietse Auke Ploeger uit Emmen onverwacht overleden. Hij is 65 jaar geworden.
lees verder
Liquiditeit Beter Bed goede kant op
In juni bleek dat Beter Bed kampt met liquiditeitsproblemen. Nu is er echter positief nieuws, het bedrijf heeft de eerste helft van een aanvullende lening gekregen en gaat Matratzen Concord definitief verkopen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden