Opnieuw nieuwe online matrasspelers

Dinsdag 14 maart 2017

Na Bruno, Buddy, Casper, Comforda, Eve, Emma, Matt, Muun, One en Simba zijn kortgeleden weer twee nieuwe online matrassenleveranciers op de markt gekomen: Mister Sandman en Hongi. Maar deze zijn anders.
Opnieuw nieuwe online matrasspelers
Opnieuw nieuwe online matrasspelers

Het Oostenrijkse Hongi en Duitse Mister Sandman onderscheiden zich van de rest doordat ze niet uitgaan van het one-fits-all principe.

Hongi (foto 1) heeft een online-configurator waarmee je persoonlijke gegevens (lengte, gewicht, leeftijd, slaappositie, allergieën) invoert, waarna een op maat gemaakt matras binnen maximaal twaalf dagen wordt geleverd. Ook daarna kan een deel van de drie lagen waarmee de matras is opgebouwd vervangen worden. De prijzen starten vanaf circa € 650.

Hongi, een label van Belart Holding, is een initiatief van Peter Leyhr, die eerder SileoWelle (matrassen met een waterkern) op de markt gebracht heeft, en online marketing expert Felix Wunderwald, die eerder bij Zalando werkte. Investeerder is Artem Belov, die al meerdere investeringen in de matrassenbranche realiseerde, zo meldde Möbelkultur in januari. Het bedrijf is in 2015 opgericht in Wenen, maar de sales en marketing worden vanuit Berlijn gevoerd. De start verkoop is gepland in maart 2017. Ook in het Amerikaanse Boston is inmiddels een kantoor geopend.

Ook Mister Sandman (foto 2) heeft meer dan een one-fits-all matras. Deze firma uit Salzkotten heeft eveneens een vestiging in Berlijn en heeft een assortiment dat uit drie verschillende matrassen bestaat: koudschuim-, gel- en latexvarianten. Voor prijzen vanaf € 179 tot € 349, ruim onder de meeste one-fits-all matrassen dus!

Tobias Scheffen, voormalig vice president van Home24, heeft op dit moment acht medewerkers in dienst. Binnenkort staat ook een uitbreiding met kussen en dekbedden op het programma.

 Links

www.brunobett.de
www.buddysleep.de
www.comforda.com
www.emma-matratze.de
www.evemattress.de
www.hongi.com/de
www.made.com/one
www.mattsleeps.com
www.mister-sandman.de
www.muun.co
www.simbasleep.com
www.simbamatratze.de

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, retail, winkel, outlet keten, #Bruno, #Buddy, #Casper, #Comforda, #Eve, #Emma, #Matt, #One, #Muun, #Simba, #mistersandman, #hongi

Gerelateerd nieuws
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder
Europa Möbel kruipt naar IMG
Europa Möbel Verbund (EMV) gaat in Nederland de samenwerking met de Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur uitbreiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden