Onzichtbare woningen belemmeren doorstroming

Maandag 03 januari 2022

Iedereen die wil verhuizen doet dat niet. De oorzaak: iedereen zit op elkaar te wachten. Woningzoekers met een eigen koopwoning die op zoek zijn naar een volgende woning, willen namelijk eerst zelf iets kopen en dan pas verkopen.
Onzichtbare woningen belemmeren doorstroming

Niet alleen ouderen maar alle doorstromers kunnen bijdragen aan de oplossing van het probleem in de woningmarkt. Iedereen die wil verhuizen doet dat niet. De oorzaak: iedereen zit op elkaar te wachten. Woningzoekers met een eigen koopwoning die op zoek zijn naar een volgende woning, willen namelijk eerst zelf iets kopen en dan pas verkopen. Dat is begrijpelijk maar als iedereen dat doet, blijft iedereen op elkaar wachten.

 

Schattingen geven aan dat er zo'n 250.000 doorstromers zijn die graag willen verhuizen naar een volgende woning. Dat doen ze niet want op de huizensites staan slechts 20.000 woningen waarvan de helft vaak al verkocht is. Tegelijkertijd weten we dus wel dat er 250.000 zoekers zijn waarvan het koophuis latent in verkoop staat. Om dat aanbod van 'onzichtbare' woningen zichtbaar te maken, is een andere benadering nodig. Een benadering die ervoor zorgt dat woningzoekers ook direct hun huidige woning aanbieden.

 

De kans dat deze groep hun huis op een openbare huizensite plaatst is klein. Je huis is dan immers verkocht voordat je zelf iets gevonden hebt. En dat wil je niet. Het moet dus anders. Het uitgangspunt moet wederkerigheid en samenwerking zijn.

 

Dit is een expertquote van Jeroen Wilhelm, Cribb, in het kader van ANP Expert Support.
Links

www.anp.nl
www.cribb.nl

Tags

nieuws, interieur, doorstroming, woningmarkt, expert, ouderen, koophuis, verkopen, #anp, #cribb

Gerelateerd nieuws
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden