OntwerpTalents in het zonnetje

Donderdag 11 februari 2021

De winnaars van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van IMM, de Pure Talents Contest, zijn bekend. Nu IMM dit jaar niet doorgaat krijgen de winnaars een online podium en hier werkt Interieurjournaal graag aan mee. Jong, creatief talent verdient het immers om gezien te worden!
OntwerpTalents in het zonnetje
OntwerpTalents in het zonnetje OntwerpTalents in het zonnetje

Het proces van de Pure Talents Contest is elk jaar hetzelfde, vanuit de vele inzending worden 20 tot 26 genomineerden gekozen. Dit jaar moest de jury ontving de jury maar liefst 862 productinzendingen. Uiteindelijk zijn er drie winnaars overgebleven, en één winnaar op keukengebied.

 

De nummer 1 van dit jaar is een lichtobject met volgens de IMM jury een sterk emotioneel effect. De Maya Collectie van Luiza Guidi bestaat uit een serie lichtsculpturen die de muur een nieuwe dimensie geven (foto 1). Net als het openen van een raam, kan het met leds omzoomde frame van de muur worden opengeklapt, waardoor op een zeer duidelijke manier een spel van licht en schaduw ontstaat. Met elke beweging van het frame verandert ook het licht in de kamer. Guidi heeft overigens gestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

 

Dirk Vosding ontving de tweede prijs voor zijn ontwerp Elina, dit ontwerp 9foto 2) gaat ook over de interactie met licht en de veranderingen daarvan. In gesloten toestand is Elina een boekensteun; als het langzaam naar buiten wordt getrokken, begint het glas van binnen te gloeien en werpt het steeds meer licht op de omringende boeken. Volledig uitgeschoven kan het verstelbare lichtpaneel als leeslamp worden gebruikt.

 

De jury was ook enthousiast over de Olivia-stoel van de Fin Tatu Laakso, het derde winnende ontwerp op de Pure Talents Contest 2021. Het ontwerp onderzoekt de balans tussen lichtheid, stabiliteit en ergonomie in voorgevormd multiplex, wat resulteert in een licht en toch stabiel structuur voor de Olivia stoelhoofden.

 

Informatie over de winnaars en alle genomineerden van de Pure Talents Contest 2021 is hier te vinden.Links

www.imm-cologne.de/events/pure-talents-contest/
www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, afgelast, covid19, coronacrisis, corona, pandemie, #imm, #imm21, #imm22, #imm2022 #imm2021, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #Puretalents, #Puretalents2021

Gerelateerd nieuws
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
Belgische beleving bij Beliving
Overstock-moederbedrijf Furniture Group gaat vanaf nu verder onder de naam Beliving in Gent. Overstock Garden, Overstock Home en Exterioo tuinmeubelen blijven onder eigen naam opereren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden