Ontdek de woontrends 2023

Dinsdag 24 januari 2023

[Sponsored artikel] - Ben je graag mee met de laatste trends en wil je je woonkamer of leefruimte een upgrade geven? Dan is het handig om nu alvast te weten waarop je kan focussen.
Ontdek de woontrends 2023
Ontdek de woontrends 2023 Ontdek de woontrends 2023

Wij nemen je graag mee in de voornaamste interieurtrends van dit jaar:

Functionaliteit
Hybride werken is niet meer weg te denken uit het professionele leven. En ook onze woonsituatie wordt hieraan aangepast. Een inklapbaar bureau of een kast die ook als desk fungeert, zien we vaker en vaker terug in 2023.

Stalen deuren
O ja, deze is een blijvertje. Stalen deuren en een hedendaags interieur zijn een match made in heaven. Dé topfavoriet: de matzwarte gepoedercoate versie. Zo’n ijzeren deur of een exemplaar uit stijl is dan ook prachtig en past bij tal van woonstijlen. De deuren zijn bovendien beschikbaar als draaideur, schuifdeur of als scharnierdeur: opties genoeg! De matzwarte kleur past ook zeer mooi bij natuurlijke materialen zoals hout, maar ook bij wit- en beigetinten.

Beige
Hoewel er gespot wordt met de ‘sad beige babies’ – een fenomeen waarbij hipsters kiekjes van hun baby in een kleurloze omgeving posten op sociale media – is een beige interieur één van dé meest voorkomende trends in 2023. Dat komt omdat beige in combinatie met organische of strakke vormen zorgt voor een rustgevend gevoel. Een oase van rust, zeg maar. Je kan beige ook combineren met andere zachte tinten zoals bruin, grijs of taupe.

Organische vormen
We spraken er daarnet al over: organische vormen. Net zoals een stalen wand met glas of een zwarte binnendeur al langer hip is, zo ook organische en ronde vormen. Ook dit zijn blijvers in interieurland. Curvy is bon ton.

Natuur
We halen het buitenleven graag naar binnen en trekken de natuur daarom door in ons interieur. Natuurlijke kleuren, groen en hout spelen daarbij de hoofdrol. In 2023 mag je je verwachten aan hele grote bomen of gigantische planten binnenskamers. Met zo’n eyecatcher maak je ook meteen een statement. Voorbeelden van grote kamerplanten zijn de tropische paradijsvogelplant of strelitzia, de rubberplant, kokospalm, monstera en de olifantsoor.

Minimalisme
Less is more, ook in 2023. En net zoals de vorige jaren zijn duurzaamheid, slow living en rust belangrijke waarden in ons interieur. En dat straalt ook af op onze meubels, onze verlichting en ons kleurgebruik. Denk aan ton-sur-ton, strakke vormen en modern meubilair, dé kenmerken van een minimalistisch, Scandinavisch interieur.


[Sponsored artikel]Links

www.vidadoors.be

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, binnendeuren, deuren, deur, pivotdeur, schuifdeur, taats, stalen, pui, kozijn, paneel, panelen, glas, modern, strak, zwart, aluminium, #vidadoors, #stalendeuren, #stalenbinnendeuren, #deuren

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Beurs Eigen Huis bijna van start
De beurs Eigen Huis vindt dit voorjaar weer plaats, ditmaal van 24 t/m 26 maart. Zoals gewoonlijk in Jaarbeurs Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden