Onderzoek houten vloeren

Vrijdag 21 december 2018

Eikenhout is veruit de meest populaire houtsoort voor het leggen van een nieuwe houten vloer. Dit blijkt uit onderzoek van Uipkes Houten Vloeren.
Onderzoek houten vloeren
Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren Onderzoek houten vloeren

Uipkes, leverancier van houten vloeren met vestigingen in Alphen aan de den Rijn, Amsterdam en Naarden, analyseerde volgens het persbericht voor het onderzoek in Nederland ruim 1.300 opleveringen, offerteaanvragen en online bezoekersdata.

Daaruit bleek dat bij nieuwe nieuwe houten vloeren de interesse in 37,8% van de gevallen uit gaat naar eikenhout (afbeelding 2). Daarna volgen tropische robijnhout (15,1%) en jatoba hout (6,4%). Na deze top drie komen gekende soorten als noten (5,4%), essen (4,68%) en lariks (4,65%). Kersenhout blijft achter met 1,7%.

Dat eikenhout het populairst is, is logisch volgens eigenaar Martin Uipkes. Eikenhout is betaalbaar en duurzaam. Tevens is het de de meest geschikte houtsoort voor in combinatie met vloerverwarming.

In het onderzoek is ook gekeken naar de kleurkeuze (afbeelding 1). De rangorde: Bruine vloeren (39,0%), wit (32,6%) en grijs (16,4%). Hekkesluiter is zwart (12,1%).

Opvallend zijn de grote provinciale verschillen. Zo wordt in Groningen het minst vaak gekozen voor zwarte vloeren (8,3%). In Overijssel is zwart ook de minst populaire kleur, maar wordt deze wel twee keer zo vaak gelegd (16,6%). Friezen hebben van alle Nederlanders de grootste voorkeur voor een lichte kleur vloer (lichtbruin of wit) en Zeeuwen kiezen het vaakst van alle Nederlanders voor een bruine kleur vloer.

Het meest gekozen legpatroon (afbeelding 3) is de plankenvloer (62,9%). Bij dit legpatroon wordt de nadruk vooral gelegd op de houttekening van de vloer. Het bekende visgraatmotief volgt met 30,6%. Ook wordt regelmatig gekozen voor de Hongaarse punt (6,5%).

Alle onderzoeksresultaten, ook per provincie, zijn op de site van Uipkes te bekijken.

 Links

www.uipkesvloeren.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, showroom, winkel, vloer, bedekking, vloerbedekking, stoffering, stofferen, hout, eiken, parket, plank, strook, stroken, grossier, groothandel, leverancier, onderzoek, #uipkes

Gerelateerd nieuws
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
Slapen op strand bij VT Wonen
Het strandseizoen kan van start gaan! Vanaf nu kun je blijven slapen op het Zandvoortse strand in een van de drie VT Wonen strandkamers van VT Wonen@Ajuma.
lees verder
Retail blijft groeien
Het blijft maar feest in de Nederlandse retail: in maart opnieuw ruim 4% meer omzet dan in maart 2018, het volume was 3,6% hoger. Zowel food als non-food groeiden en de interieursegmenten lagen weer aan kop!
lees verder
Mapei verhuist naar Apeldoorn
Het magazijn zat al in Apeldoorn, maar nu verhuist de gehele Nederlandse vestiging van Almelo naar de nieuwbouw aan de Oude Apeldoornseweg 37K.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden