Onderzoek handel met voorkennis

Vrijdag 23 september 2022

Het Financieel dagblad meld vandaag dat het openbare ministerie onderzoek doet naar handelaren van beursfirma Nyenburgh in verband met voorkennis over overname Hunter Douglas.
Onderzoek handel met voorkennis

De beursfirma Nyenburgh wordt ervan verdacht zij met voorwetenschap hebben gehandeld in aandelen Hunter Douglas, kort voordat een overnamebod van € 6,3 miljard op de producent van onder andere Luxaflex bekend werd. Volgens het Financieel dagblad is er na een aangifte door toezichthouder AFM door de Fiod (fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst in mei dit jaar invallen gedaan op tenminste drie locaties, waaronder het kantoor van Nyenburgh op Beursplein 5.

 

Nyenburgh spant een kort geding aan tegen de AFM, en vecht ook het beslag van € 2,4 miljoen aan dat het OM heeft gelegd. Dat bedrag zou de winst zijn die met de aandelentransactie is geboekt. De directie van Nyenburgh komt nu zelf met de zaak naar buiten omdat zij vindt dat het bedrijf ernstig werd benadeeld.

De betrokken handelaren zeggen dat ze verrast werden door dat overnamebod. Ze waren al ruim een half jaar lang bezig een positie in Hunter Douglas op te bouwen, omdat ze van mening waren dat het aandeel te laag was gewaardeerd (een lezing die breder leefde in de markt). Alles is vastgelegd in een intern rapport.

 

Hunter Douglas heeft de afgelopen jaren diverse pogingen gedaan zichzelf van de beurs te halen, totdat het uiteindelijk onlangs met steun van 3G Capital, dat op de laatste dag van vorig jaar Hunter Douglas grotendeels heeft overgenomen, een geslaagd bod deed van € 175 per aandeel. Deze transactie moet in oktober voltooid zijn.Links

www.hunterdouglasgroup.com
www.3g-capital.com
www.artelux.com
www.artex.hde.nl
www.hde.nl
www.luxaflex.be
www.luxaflex.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.multisol.nl
www.sunway.nl

Tags

nieuws, interieur, raambekleding, plafonds, jaloezie, gordijnen, overname, investeerder, overname, blocktrade, bouwproducten, handel, voorkennis, overnamebod, beurs, #sonnenberg, #hunterdouglas, #luxaflex, #sunway, #multisol, #nyenburgh, #fiod, #afm

Gerelateerd nieuws
Vazen uit papierpulp
Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
lees verder
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden