Non-food februari -30 procent

Woensdag 31 maart 2021

De detailhandel heeft in februari 2,8% minder omgezet dan in februari 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,5% lager. Door de aanhoudende strenge corona maatregelen leed de non-foodsector een fors omzetverlies.
Non-food februari -30 procent
Non-food februari -30 procent

In de detailhandelcijfers van februari is er een duidelijke splitsing te zien tussen food (duidelijke plus) en non-food (scherpe min) als gevolg van de maatregelen rondom de Corona-pandemie.

 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in februari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,7% lager dan in februari 2020.


Omzet non-foodwinkels ruim 30% lager

De omzet van de winkels in non-food kromp in februari met 30,3%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 31,6% lager dan een jaar eerder.

Vrijwel alle branches in de non-foodsector leden omzetverlies. De daling van de omzet was het grootst bij de kledingwinkels en de winkels in schoenen en lederwaren. Voor veel winkelbedrijven was het online kanaal en click en collect de enige mogelijkheid om omzet te behalen in februari. Drogisterijen waren een van de uitzonderingen in de non-foodsector. Deze winkels hebben in februari meer omgezet dan een jaar eerder.

 

Woonwinkels hebben te maken met forse omzetdalingen in januari (-38,2%) en februari (-29,4%). Het effect van kopen op afspraak moet pas deze maand zichtbaar worden.

 

De winkels in voedingsmiddelen zetten bijna 9% meer om

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in februari 8,7% meer omgezet dan in februari 2020. Het verkoopvolume groeide met 7,7%. De omzet van de supermarkten lag 9,4% hoger dan een jaar eerder. De omzet van speciaalzaken groeide 3,8% in vergelijking met een jaar eerder.

 

Online omzet bijna 104% hoger

De online omzet was in februari 103,7% hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Sinds het begin van de publicatie van de internetverkopen in januari 2014 is de groei niet zo sterk geweest. Dat geldt ook voor de multi-channelers. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 65,1% meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet normaal gesproken een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 162,1%.Links

www.cbs.nl
www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Voorjaarscollectie van Auping
Auping presenteert de bedtextielcollectie voor het voorjaar van 2021. Een gevarieerde collectie waarin de kleur blauw de boventoon voert. De overtrekken-collectie bevat ook veel grafische dessins, vooral trepen en blokken.
lees verder
 
Push voor Theca merk Flexlux
lees verder
100% natuurlijk en handgemaakt
Lunar matrassen introduceert 100% duurzame, comfortabele die beschikbaar zijn voor iedereen. Met echt Engels vakmanschap worden matrassen CO2-neutraal geproduceerd.
lees verder
Problemen meubelindustrie
De productie van meubelen en interieurs komt steeds meer in de knel door aanhoudende tekorten en late levering van grondstoffen en materialen. Meubelen en interieurs zullen duurder worden.
lees verder
 
Pareltjes van Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden