Lente overleden bij ruzie Betap

Woensdag 31 maart 2021

Bij Betap is de machtsstrijd gaande over de zeggenschap van de tapijtfabrikant uit Genemuiden. Dit heeft een trieste wending genomen door het plotselinge overlijden van senior Albert van Lente.
Lente overleden bij ruzie Betap

De 74-jarige Albert van Lente is afgelopen zondagavond onverwacht overleden aan een hartstilstand. Hij wilde samen met zijn oudste zoon Arend (50) zijn andere zoon Johan (45) uit zijn functie als directeur van Betap verwijderen omdat deze op alleenheerschappij in het familiebedrijf uit zou zijn. Door het overlijden heeft Johan heeft de twee weken geleden gestarte procedure bij de Ondernemingskamer, waarmee hij zijn dreigende ontslag wilde voorkomen, ingetrokken, zo meldden zowel Quote als het FD.

Betap (foto showroom; website) is een grote en winstgevende tapijtproducent met een jaaromzet van € 134 miljoen in 2019. Vader Albert was volgens Quote een controlfreak. Zo kregen zijn twee dochters geen rol in het bedrijf, omdat dit problemen zou kunnen geven, zeker als er echtgenoten in het spel zouden komen. Betap - circa 225 werknemers - heeft geen ondernemingsraad en raad van commissarissen. Wel is er een adviesraad met vrienden van de familie. De informele personeelsraad mag alleen meebeslissen over kleine zaken. Na het verkrijgen van het merendeel van de aandelen door de voormalig Quote 500-broers Arend en Johan, is er hieraan weinig veranderd.

Albert van Lente overleed vlak voordat hij een beslissende stem zou uitbrengen over het zakelijke lot van zijn zoon Johan. Hierdoor kan er door het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Betap, waarin de aandelen zijn ondergebracht, voorlopig geen besluit worden genomen.

De onenigheid tussen de broers, die het jarenlang prima met elkaar konden vinden, zou vanaf 2013 zijn gegroeid toen Johan ceo werd en Arend commercieel directeur, waardoor Arend uiteindelijk sinds 2018 niet meer op kantoor zou zijn geweest.

 

We hopen dat in deze trieste omstandigheden de broers elkaar weer kunnen vinden en wensen de familie veel sterkte toe.Links

www.betap.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, vloerbedekking, stoffering, ondertapijt, ruzie, machtsstrijd, zeggenschap, personalia, dood, gestorven, sterfgeval, overleden, overlijden, in memoriam, betap, lente, #betap, #lente, #overleden

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden