Nieuwe Lindura van Meister

Dinsdag 29 januari 2019

Meisterwerke Schulte GmbH heeft op de beurs Bau in München de nieuwe Lindura houten vloeren collectie HD 400 gepresenteerd. Leverbaar vanaf februari.
Nieuwe Lindura van Meister
Nieuwe Lindura van Meister Nieuwe Lindura van Meister Nieuwe Lindura van Meister Nieuwe Lindura van Meister

De Lindura houten vloer heeft volgens Volker Kettler, hoofd productontwikkeling bij Meisterwerke, nieuwe, elegante en natuurlijk aandoende oppervlakken, meer expressieve, diepere structuren en nieuwe Wood-Powder-recepturen. De nieuwe Lindura-collectie omvat 26 oppervlakken, waarvan vijftien natuurgeolied en elf mat gelakt.

De HD-400 collectie is ten opzichte van de vorige HD 300-collectie uitgebreid naar vier sorteringen – natuur, levendig, authentic en rustiek – en heeft een groter aanbod aan kleuren zo meldt Meisterwerke-directeur Ludger Schindler enthousiast. Gebleven is het buitengewone formaat van de planken: met 2600 x 320 mm (natuurgeolied) en 2200 x 270 mm (natuurgeolied en mat gelakt).

Renovatie van natuurgeoliede oppervlakken is simpelweg te doen door ze opnieuw te oliën (ook gedeeltelijk). Bij de mat gelakte varianten is een andere aanpak nodig. Want vanwege de extreem harde Wood-Powder-laag kan de Lindura houten vloer niet op de klassieke manier worden afgeschuurd. Het Bona Recoat System brengt uitkomst. Hierbij wordt de bovenste laklaag licht geschuurd en opnieuw verzegeld. Zo worden resten van onderhoudsmiddelen, loopsporen en lichte krassen verwijderd en kan de vloer de volgende dag alweer worden gebruikt.

Lindura wordt vervaardigd met behulp van de innovatieve Wood-Powder-technologie, die van een eenvoudige vloerbedekking een hightech houten vloer maakt. Wood Powder, een materiaalmix van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een HDF-tussenlaag en een tegenfineer. Op die manier ontstaan drukstabiele planken die aangenaam warm voor de voeten, belastbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

De herlancering van Lindura gaat gepaard met een uitgebreide marketingondersteuning voor de Meister-dealers. Centraal daarin staat het nieuwe Lindura-adviescenter (foto 5), dat met royale uitschuifbare stalen, twee planken op ware grootte en technische specificaties, alle essentiële adviesaspecten compact verenigt. Daarnaast zijn er eclame-uitingen voor gedrukte en online-campagnes en POS, teksten en beeldmateriaal voor de pers en social media beschikbaar.

Meister wordt in Nederland verdeeld door de groothandels Viehoff, Heditex, Schadébo en De Eik.

 Links

www.heditex.com
www.meister.com
www.meisterwerke.com
www.viehoff.nl
www.schadebo.nl
www.deeik.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project residentieel, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, PVC, lvt, keramiek, terra cotta, steen, hout, parket, visgraat, vloeren, longlife, #meister, #meisterwerke, meisterwerkeschulte, #heditex, #viehoff, #schadebo, #deeik, #meisterdesign, #lindura

Gerelateerd nieuws
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Nieuwe sterren bij Interfloor
Met Jupiter als aanvulling op de Project-SDN tapijtcollecties en de nieuwe Titan vinylcollectie heeft Interfloor flink wat nieuwe sterren aan het vloerenuniversum toegevoegd.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil hét inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden