Nieuwe Lindura van Meister

Dinsdag 29 januari 2019

Meisterwerke Schulte GmbH heeft op de beurs Bau in München de nieuwe Lindura houten vloeren collectie HD 400 gepresenteerd. Leverbaar vanaf februari.
Nieuwe Lindura van Meister
Nieuwe Lindura van Meister Nieuwe Lindura van Meister Nieuwe Lindura van Meister Nieuwe Lindura van Meister

De Lindura houten vloer heeft volgens Volker Kettler, hoofd productontwikkeling bij Meisterwerke, nieuwe, elegante en natuurlijk aandoende oppervlakken, meer expressieve, diepere structuren en nieuwe Wood-Powder-recepturen. De nieuwe Lindura-collectie omvat 26 oppervlakken, waarvan vijftien natuurgeolied en elf mat gelakt.

De HD-400 collectie is ten opzichte van de vorige HD 300-collectie uitgebreid naar vier sorteringen – natuur, levendig, authentic en rustiek – en heeft een groter aanbod aan kleuren zo meldt Meisterwerke-directeur Ludger Schindler enthousiast. Gebleven is het buitengewone formaat van de planken: met 2600 x 320 mm (natuurgeolied) en 2200 x 270 mm (natuurgeolied en mat gelakt).

Renovatie van natuurgeoliede oppervlakken is simpelweg te doen door ze opnieuw te oliën (ook gedeeltelijk). Bij de mat gelakte varianten is een andere aanpak nodig. Want vanwege de extreem harde Wood-Powder-laag kan de Lindura houten vloer niet op de klassieke manier worden afgeschuurd. Het Bona Recoat System brengt uitkomst. Hierbij wordt de bovenste laklaag licht geschuurd en opnieuw verzegeld. Zo worden resten van onderhoudsmiddelen, loopsporen en lichte krassen verwijderd en kan de vloer de volgende dag alweer worden gebruikt.

Lindura wordt vervaardigd met behulp van de innovatieve Wood-Powder-technologie, die van een eenvoudige vloerbedekking een hightech houten vloer maakt. Wood Powder, een materiaalmix van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een HDF-tussenlaag en een tegenfineer. Op die manier ontstaan drukstabiele planken die aangenaam warm voor de voeten, belastbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

De herlancering van Lindura gaat gepaard met een uitgebreide marketingondersteuning voor de Meister-dealers. Centraal daarin staat het nieuwe Lindura-adviescenter (foto 5), dat met royale uitschuifbare stalen, twee planken op ware grootte en technische specificaties, alle essentiële adviesaspecten compact verenigt. Daarnaast zijn er eclame-uitingen voor gedrukte en online-campagnes en POS, teksten en beeldmateriaal voor de pers en social media beschikbaar.

Meister wordt in Nederland verdeeld door de groothandels Viehoff, Heditex, Schadébo en De Eik.

 Links

www.heditex.com
www.meister.com
www.meisterwerke.com
www.viehoff.nl
www.schadebo.nl
www.deeik.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project residentieel, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, PVC, lvt, keramiek, terra cotta, steen, hout, parket, visgraat, vloeren, longlife, #meister, #meisterwerke, meisterwerkeschulte, #heditex, #viehoff, #schadebo, #deeik, #meisterdesign, #lindura

Gerelateerd nieuws
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Nieuwe milieuverklaringen ERFMI
Het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren ERFMI heeft de meest recente milieuproductverklaringen voor veerkrachtige vloerbedekkingen gepubliceerd. Ook de EPD-calculator op de website is vernieuwd.
lees verder
Drie restaurants ingericht door Estida
Deze zomer voorziet Estida, interior design & concept development, drie bijzondere restaurants van een nieuwe inrichting. De interieurs moeten de trend van luxe in de horeca weerspiegelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden