Nieuwe eigenaar Casa

Maandag 22 april 2024

Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
Nieuwe eigenaar Casa

Via zijn holdingmaatschappij AAS Retail neemt Al Saffar de meerderheid van de aandelen in meubelretailer Casa over van investeerdersgroep Globitas. 'Uitstekend nieuws,' stelt die laatstgenoemde. 'Beide bedrijven zijn actief in complementaire markten en kunnen profiteren van elkaars krachten. Het legt een geweldige basis voor verdere groei.'

 

Met de komst van de nieuwe eigenaar zet Casa meer in op de ontwikkeling van de e-commercestrategie. Vincent Nolf, ceo van Casa, vertelt dat deze deal op een belangrijk moment komt voor de keten: 'Met deze succesvolle transactie en de komst van een strategische partner zijn we op het gebied van omnichannel uitstekend in staat om in te spelen op deze ontwikkelingen,' zo meldt Retailtrends.

 

Als onderdeel van het nieuwe strategische plan verkocht Casa afgelopen week negen verlieslatende winkels. Xenos nam er daar acht van over. Casa is sinds 2017 actief in Nederland. Sinds vorig jaar is het bedrijf gaan inzetten op online inspiratie en advies.

 

AAS Retail AB is de holdingmaatschappij van Ayad Al Saffar en is onder andere meerderheidsaandeelhouder van retailgroep Ahlens. Ahlens is de grootste Zweedse warenhuisketen met ongeveer 50 filialen in het Noord-Europese land en bestaat al ruim 100 jaar.  Al Saffar is ook al eigenaar van Lucardi en Kijkshop.


 
Links

www.casashops.com

Tags

nieuws, interieur, overname, woonwarenhuis, eigenaar, afstoten, zweeds, investeringsmaatschappij, venturecapital, warenhuisgroep, keten, filialen, groei, rendement, nederland, belgie, holding, partner, ominichanne, transactie, inspiratie, advies, online #ahlens, #casa, #xenos, #lucardi, #kijkshop

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden