Nieuwe circulaire marktplaats

Woensdag 26 mei 2021

Pacha Panels is vandaag officieel van start gegaan. De jonge onderneming heeft de ambitie om marktleider te worden in de levering van gezonde, biobased en herbruikbare materialen voor de interieur- en woningbouw en de meubelindustrie.
Nieuwe circulaire marktplaats

Mede oprichter Geert-Jan Smits van Pacha Panels is al tien jaar actief in de design woonbranche. Tot januari was hij nog ceo van Flinders. Bij hem leefde het idee om de industrie een alternatief te bieden voor de materialen die einde levensduur op de afvalberg belanden. Met de aangeboden materialen wil het bedrijf de industriestandaard te veranderen richting circulariteit.

 

De onderneming positioneert zichzelf als een circulaire marktplaats voor de bouw en de meubelbranche. De belangrijkste productcategorieën zijn constructieve en decoratieve panelen, isolatiematerialen, natuurverf en afwerking zoals toplagen, gevelbekleding en wandafwerking. De onderneming zal deels voorraadhoudend zijn en deels gebruikmaken van de voorraden aanwezig bij leveranciers. De verkoop vindt online plaats en ook via adviseurs die in samenwerking met de eindklant circulaire oplossingen aandragen.

 

Pacha Panels richt zich naast de verkoop van biobased materialen op materiaalonderzoek in haar eigen Pacha Lab. In het monumentale pand te Zaandam worden nieuwe biobased materialen uitgetest op kwaliteit, sterkte en toepasbaarheid. Het Lab heeft een eigen lijmstraat met pers om nieuwe combinaties van materialen te ontwikkelen. Daarnaast doet het bedrijf aan material matchmaking, ondersteunt het de klant met milieu-impactberekeningen en is het betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe circulaire concepten. Op de materialen wordt een terugnamegarantie afgegeven. Ook is het bedrijf actief in het refurbishen van materialen einde levensduur. 

 

Pacha Panels is de leverancier van biobased materialen waarmee circulariteit in de interieur- en woonbranche mogelijk wordt gemaakt. De materialen zijn gemaakt van natuurlijke afvalstromen of snelgroeiende gewassen die veel CO2 opnemen. Ze bevatten geen vervelende (kankerverwekkende) stoffen en zijn volledig herbruikbaar einde levensduur. Pacha Panels is transparant over de herkomst en de samenstelling van de materialen. Einde levensduur garandeert het bedrijf de terugname en maakt het zich hard voor hergebruik. Bij Pacha Panels werken enthousiaste mensen aan het realiseren van hun droom: het veranderen van de industriestandaard richting circulariteit. Pacha Panels is een initiatief van Geert-Jan Smits, Carlo Kastelijns, Remco van der Voort (Agent voor Flos, Montana, Occony, Cor Unum en Tjimkje. Ondernemer in circulariteit), Pim Dekkers en Rick Konings.Links

www.pachapanels.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, inrichter, interieur, interieurbouw, gevelbekleding, cradle-to-cradle, circulariteit, #pachaoanels, #flinders, #geertjansmits

Gerelateerd nieuws
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
 
Nieuwe agent voor Calia Italia
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden