Nieuwe ceo Ikea

Zaterdag 27 mei 2023

Alessandra Zini is de nieuwe ceo van Ikea Nederland. Zij zal per 1 september de leiding van het bedrijf op zich nemen.
Nieuwe ceo Ikea

Alessandra Zini (1969) treedt per 1 september aan als ceo en cso van Ikea Nederland. Zini volgt Paul de Jong op, die deze functies 3,5 jaar bekleedde en begin dit jaar afscheid nam van het Zweedse woonwarenhuis. De Italiaanse Zini werkt al ruim 22 jaar bij Ingka Group – de grootste franchisenemer van het Ikea concept. 

 

Zini begon haar carrière bij Ikea in 2001 als trainee in Milaan, Italië. Ze vervulde sindsdien verschillende managementrollen en was onder andere market manager van Ikea Rome en Ikea Portland (VS). In 2017 vertrok Zini naar Frankrijk en werd daar deputy-ceo van Ikea Frankrijk. Sinds twee jaar is zij global employee & labour relations manager, waarbij ze verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het werkgeverschap van Ingka Group.

Vanaf september 2023 staat Zini als ceo aan het roer van Ikea Nederland en gaat ze leiding geven aan de circa 6.000 medewerkers. Haar voornaamste taak is het realiseren van verdere groei van Ikea om de positie als marktleider en betekenisvol merk in Nederland te versterken. Daarnaast zal Zini focussen op het verder ontwikkelen van online en offline winkelgemak en waarbij ze Ikea een bron voor wooninspiratie wil laten zijn.

Alessandra Zini: ''Ik voel me vereerd om het Nederlandse team te mogen versterken en voort te bouwen op het geweldige werk dat hier al is verricht om Ikea toegankelijker, betaalbaarder en duurzamer te maken. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van Ikea voortkomt uit de toegewijde medewerkers. Ik zal de eerste periode dan ook gebruiken om zo veel mogelijk collega’s te ontmoeten en hun kennis en ervaring mee te nemen in onze plannen. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendig Ikea, waarbij we oog hebben voor elkaar en als bedrijf een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.'Links

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, meubelen, slapen, matrassen, warenhuis, woonwarenhuis, franchise, ceo, directeur, online, verantwoordelijkheid, werkgever, werknemer, focus, versterking, winkelgemak, offline, webshop, #ikea, #zini

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŰle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden