Nieuw tegelcollectie

Dinsdag 23 mei 2023

Vloerenspecialist Forbo Flooring Systems lanceert de nieuwe Allura-collectie met luxe vinyltegels (LVT). De collectie is ontworpen met een focus op flexibel leggen en duurzaamheid.
Nieuw tegelcollectie
Nieuw tegelcollectie Nieuw tegelcollectie

Voor de nieuwe Allura-collectie is uit verschillende bronnen inspiratie gehaald. Het Nederlandse designteam van Forbo Flooring analyseert hiervoor opvallende internationale trends op het gebied van kleuren, materialen en gebruiksbehoeften. Dit maakt het assortiment divers, onderscheidend en toepasbaar voor alle segmenten. De nieuwe vinyltegels zijn bovendien met andere collecties te combineren, zoals Tessera en Flotex textiele vloerbedekkingen.

 

Het designteam van Forbo vertelt: 'We streven ernaar om voortdurend te innoveren en ons productassortiment te differentiëren door middel van design en functie. Dit heeft geleid tot een collectie met meer gewaagde items en opvallende designs voor onderscheidende interieurontwerpen.'

 

De collectie bevat een aantal vernieuwingen, zoals nieuwe plankformaten en een unieke trapeziumvorm. Tevens zijn er nieuwe designs ontwikkeld door gebruik te maken van de nieuwste printtechnologie, hebben de tegels satin embossing voor een mattere en natuurlijke uitstraling en zijn er nieuwe kleuren.

 

De collectie biedt meerdere installatiemethodes: verlijmd, tackified en losleg. Dit maakt het mogelijk om overal één type ontwerp te installeren, onafhankelijk van de toestand van de ondervloer of de beschikbare renovatietijd.

 

Forbo werkt voortdurend aan oplossingen om samen met de industrie alle producten zo circulair mogelijk te maken. Met het productontwerp van deze collectie is dan ook rekening gehouden met recycling op lange termijn. Het bedrijf werkt al jaren met een recyclingprogramma waarbij overgebleven snijmateriaal van installaties retour wordt genomen. In de fabriek in Coevorden worden deze restproducten weer verwerkt in nieuwe vloeren. Deze mogelijkheid bestaat nu ook voor end-of-life vinyl vloeren.

 

De nieuwe Allura collectie bevat verder een groot aandeel ‘loslegoplossingen’: lijmvrije vloerbedekkingen die snel en eenvoudig te installeren zijn én tegelijkertijd herbruikbaar en/of recyclebaar zijn. Alle producten worden volgense de vloerenfabrikant vervaardigd met 100% groene energie en de productemissies liggen onder het industriegemiddelde.Links

www.forbo-flooring.nl

Tags

nieuws, interieur, vinyl, pvc, lvt, collectie, tegels, kleuren, designs, embossing, mat, duurzaam, recycling, hergebruik, productie, losleg, klik, lijmvloer, pvcvloer, vloerbedekking, groen, productemissie, #allura, #forbo, #forboflooring

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Nieuwe laminaatcollectie
Berryalloc uit Menen heeft onlangs een uitgebreide nieuwe collectie laminaatvloeren ge´ntroduceerd.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
 
Grotere editie FFD in 2024
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden