Nieuw DC Jysk

Maandag 20 maart 2023

Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en België vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
Nieuw DC Jysk
Nieuw DC Jysk Nieuw DC Jysk

Jysk verwelkomde afgelopen november de eerste container in Lelystad. Sindsdien leegden medewerkers al honderden containers, die rechtstreeks vanuit de leveranciers in de naastgelegen Flevokust Haven arriveerden.

 

Inmiddels is het 60.000 vierkante meter tellende distributiecentrum bijna helemaal gevuld. Het gaat vooral om tuinartikelen voor het outdoorseizoen dat deze maand bij Jysk van start is gegaan. De eerste volle vrachtwagens vertrokken na de officiële opening richting de ruim 150 winkels in Nederland en België. 'De start van ons nieuwe distributiecentrum verloopt vlekkeloos. Dit is een grote stap in de verdere groei van Jysk in Nederland en België,' zegt country director Frank Christant.

 

Dankzij de opening van het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad verkleint Jysk de Co2-voetafdruk. Voorheen kwamen alle leveringen namelijk uit het distributiecentrum in het Deense Uldum. 'Doordat we nu dichter bij de klant zijn besparen we veel vrachtwagenkilometers,' zegt Stoyan Lolev, operations manager van Jysk in Lelystad. Daarnaast zijn de leveringen veel stabieler. 'We kunnen beter voorspellen wanneer we gaan leveren aan de winkels. Daardoor kunnen we ook klanten beter informeren wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten,' aldus Lolev.

 

Het distributiecentrum in Lelystad biedt momenteel werk aan ongeveer 65 mensen. De Deense retailer is nog op zoek naar meer logistiek medewerkers. Jysk huurt het gebouw van de Europese projectontwikkelaar MG Real Estate tot de bouw van het eigen distributiecentrum op het naastgelegen terrein is afgerond. Dit distributiecentrum wordt nog veel groter en efficiënter en biedt straks werk aan 250 tot 350 mensen.

Het bouwproces van het eigen distributiecentrum lag de afgelopen maanden stil vanwege de gestegen prijzen. Inmiddels loopt er een nieuwe aanbestedingsprocedure. Jysk wil de bouw zo snel mogelijk hervatten.Links

www.jysk.nl

Tags

nieuws, interieur, retailer, baanwinkel, stadswinkel, slaapcomfort, bedden, kussens, dekbedden, gordijnen, raamdecoratie, nonfoodretailer, groei, winkels, deens, distributiecentrum, logistiek, containers, tuinartikelen, zomer, #jysk, #larslarsengroup, #lelystad, #mgrealestate

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
B&B geluk zit in kleine dingen
[Sponsored artikel, betaald partnerschap met Hema] - Hoe een B&B aantrekkelijker te maken is al jaren wekelijks te zien in het populaire tv-programma 'Bed & Breakfast'. Hierbij wat tips.
lees verder
 
Kastenprogramma Vision naar Arco
lees verder
Reorganisatie Emma Sleep
Vanwege tegenvallende resultaten moet Emma Sleep reorganiseren en zijn er ca. 200 werknemers ontslagen.
lees verder
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden