Nieuw DC Jysk

Maandag 20 maart 2023

Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
Nieuw DC Jysk
Nieuw DC Jysk Nieuw DC Jysk

Jysk verwelkomde afgelopen november de eerste container in Lelystad. Sindsdien leegden medewerkers al honderden containers, die rechtstreeks vanuit de leveranciers in de naastgelegen Flevokust Haven arriveerden.

 

Inmiddels is het 60.000 vierkante meter tellende distributiecentrum bijna helemaal gevuld. Het gaat vooral om tuinartikelen voor het outdoorseizoen dat deze maand bij Jysk van start is gegaan. De eerste volle vrachtwagens vertrokken na de officiële opening richting de ruim 150 winkels in Nederland en België. 'De start van ons nieuwe distributiecentrum verloopt vlekkeloos. Dit is een grote stap in de verdere groei van Jysk in Nederland en België,' zegt country director Frank Christant.

 

Dankzij de opening van het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad verkleint Jysk de Co2-voetafdruk. Voorheen kwamen alle leveringen namelijk uit het distributiecentrum in het Deense Uldum. 'Doordat we nu dichter bij de klant zijn besparen we veel vrachtwagenkilometers,' zegt Stoyan Lolev, operations manager van Jysk in Lelystad. Daarnaast zijn de leveringen veel stabieler. 'We kunnen beter voorspellen wanneer we gaan leveren aan de winkels. Daardoor kunnen we ook klanten beter informeren wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten,' aldus Lolev.

 

Het distributiecentrum in Lelystad biedt momenteel werk aan ongeveer 65 mensen. De Deense retailer is nog op zoek naar meer logistiek medewerkers. Jysk huurt het gebouw van de Europese projectontwikkelaar MG Real Estate tot de bouw van het eigen distributiecentrum op het naastgelegen terrein is afgerond. Dit distributiecentrum wordt nog veel groter en efficiënter en biedt straks werk aan 250 tot 350 mensen.

Het bouwproces van het eigen distributiecentrum lag de afgelopen maanden stil vanwege de gestegen prijzen. Inmiddels loopt er een nieuwe aanbestedingsprocedure. Jysk wil de bouw zo snel mogelijk hervatten.Links

www.jysk.nl

Tags

nieuws, interieur, retailer, baanwinkel, stadswinkel, slaapcomfort, bedden, kussens, dekbedden, gordijnen, raamdecoratie, nonfoodretailer, groei, winkels, deens, distributiecentrum, logistiek, containers, tuinartikelen, zomer, #jysk, #larslarsengroup, #lelystad, #mgrealestate

Gerelateerd nieuws
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
Gezelliger eetkamer?
[Sponsored artikel] - De eetkamer is de plek waar we samenkomen met familie en vrienden om te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Hoe maak je je eetkamer gezelliger?
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden