Natuur als ziel van de collectie

Maandag 15 februari 2021

Na de introductie in 2018 van Kendix Allure - een collectielijn voor ingetogen luxe – en een collectieaanvulling in 2019 is het nu tijd voor een nieuwe Kendix Allure collectie. In 2021 is Kendix Allure klaar om te verleiden met textiel geïnspireerd op de weelderigheid en grilligheid van het pure in de natuur.
Natuur als ziel van de collectie
Natuur als ziel van de collectie Natuur als ziel van de collectie Natuur als ziel van de collectie Natuur als ziel van de collectie

Artex merk Kendix Allure ontwikkelt naar eigen zeggen tijdloze en duurzame collecties met mooie materialen en texturen. Een collectie met aandacht voor het artisanale, zonder de techniek van nu te negeren. In de nieuwe collectie worden in luxe ambachtelijke jacquards kunst en ambacht volgens het bedrijf met elkaar verweven. Gesponnen garens worden verheven tot textielkunst. Eeuwenoud handwerk wordt toegepast om prachtige interieurweefsels te creëren. Het bedrijf omarmt het ambachtelijke en past het toe in de hedendaagse – industrieel vervaardigde - weefsels en dessins.

 

Allure 2021 staat voor eigentijdse, aardse tinten. Kalk, zand, steen, klei en sienna gepuncteerd en geaccentueerd met mineraalhelder tealgroen en nieuwe kleuren als kardemom en mos. Maar ook herfstdauw als een koude ochtend wanneer de dauw langzaam optrekt en ijzige druppels alles sereen kleuren. Kendix Allure geeft dit kleurbeeld een stijlvol kader in haar nieuwste aanvulling.

 

Benieuwd naar de nieuwe collectie? De stoffen zijn onder meer te zien In de Kendix Allure stand in ETC Design Center Europe te Culemborg.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.kendix.nl
www.kendix.nl/allure/nl/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, hospitality, raamdecoratie, stof, raambekleding, gordijn, zonwering, meubelstof, bekleding, meubelbekleding, stoffeer, stoffering, stoffeerder, raam, venster, raamdecoratie, interieurbekleding, weefstof, confectie, gordijnstof, interieurstof, drukstof, verduister, verduisterend, woonaccessoire, kussen, kendix, artex, #kendix, #kendixallure, #artex, #etcexpo, #etcdesigncentereurope, #etcdesigncenter

Gerelateerd nieuws
Toegankelijke klasse Artelux
Met het thema ‘City Living’ borduurt Artelux voort op het vorig jaar geïntroduceerde ‘Luxury Living’, waarbij het stadse hotelleven een hoofdrol speelt. Het gaat om toegankelijke klasse, verfijnd en elegant.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
Spijkerbroek op Klippan
Ikea en het Nederlandse jeansmerk Mud Jeans slaan de handen ineen en introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische Klippan bank.
lees verder
Luxaflex 70 jaar
Luxaflex bestaat dit jaar 70 jaar, een mijlpaal waar deze raambekledingspecialist niet aan voorbij wil gaan.
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden