Meubelbeurs exposanten uitgelicht

Woensdag 05 oktober 2022

Brussel wordt door de organisatie van de Meubelbeurs bezongen als een bruisende stad én een levendige beurs. Opnieuw worden verschillende exposanten met noviteiten om van te watertanden uitgelicht.
Meubelbeurs exposanten uitgelicht
Meubelbeurs exposanten uitgelicht Meubelbeurs exposanten uitgelicht

Een nieuwe exposant van de Meubelbeurs Brussel is Prananatha. De naam verwijst naar de Aziatische oorsprong van de collectie. Vrij vertaald betekent het ‘iets wat je nog liever ziet’. Prananatha rust op drie pijlers: standaardcollecties, unieke items en maatwerk, zowel voor de residentiële als projectmarkt. Het assortiment bestrijkt de complete inrichting van huis en tuin: van een badkamermeubel tot outdoor lounge-sets; van een standaardtafel vanaf 150 cm tot een exclusieve boomstamtafel tot zes meter lang; van originele decoratievoorwerpen tot houten keukengerei. Het merendeel is uit voorraad leverbaar. Het bedrijf werkt met bijzondere materialen en bewerkingen, zoals zwartgeblakerd suar-boomstamhout (foto 1). De koolstoflaag is geborsteld, geschuurd en geolied.

 

Voglauer wordt in één adem genoemd met de Alpen en zijn prachtige natuur. Massief hout zit in het DNA van het bedrijf. De tijd heeft niet stilgestaan. De nieuwe V-Rock collectie (foto 2) combineert massief ‘alteiche’ of ‘wildnoten’ hout met graniet. Ze vormen een tactiel en complementair gekleurd contrast. Het warme hout met zijn nerftekeningen versus de koele steen met zijn ruw reliëf, getekend door de elementen. De eettafel kan met 48 of 96 cm verlengd worden, de salontafel staat op wielen. De zittingen van de eetkamerstoelen draaien automatisch terug

 

Vormverandering tekent het nieuwste design bij Passepartout:

- Tafel Bliss is geïnspireerd op de contouren van een surfplank, zoals de ronde staart en de hydrodynamische dikte. Het afgeschuinde blad loopt af van vier centimeter in het midden naar twee centimeter aan de kop. Hier is duidelijk sprake van een 100% massief blad.

- Lounge-fauteuil Plectrum verwijst naar de vorm vanuit vogel- of drone-perspectief bekeken. Terug op de grond, valt de asymmetrische rug op. De twee segmenten verspringen van rug- naar armhoogte.

- Bank Lotus (foto 3) is een strakke kubist met softe twist. Alle verticale lijnen eindigen met een lichte ronding. Dit detail valt pas goed op als je het model op enige afstand bekijkt. Of als je twee modules strak tegen elkaar zet: de armen sluiten niet volledig naadloos op elkaar aan. Lest best, de bekleding maakt de bank. Bouclé-stoffen zijn de trend, garens van gerecycled PET zijn een extra argument. 'Geloof het of niet, maar de consument is daar nu wél gevoelig voor.' Als dat geen grote stap vooruit is….

 

Meubelbeurs Brussel 2022 is gepland in Brussels Expo van 6-9 november, klik hier voor het verkrijgen van toegangstickets en hier voor meer noviteiten.Links

www.meubelbeurs.be
www.prananatha.be
www.voglauer.com
www.passepartoutnv.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaïek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #meubelbeursbrussel, #mbb, #be, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursb, #prananatha, #voglauer, #passepartoutnv

Gerelateerd nieuws
Jysk blijft groeien in Nederland
Jysk Nederland heeft in het boekjaar 2021/22 een recordomzet behaald van € 167,3 miljoen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook nu de marktomstandigheden veranderen, blijft JYSK volop investeren in Nederland.
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Groen licht overname Home24
In oktober kondigde XXX Lutz aan Home 24 over te willen nemen, nu beveelt de raad van bestuur en de raad van commissarissen van de online webwinkel de aandeelhouders aan om het overnamebod te accepteren.
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
 
Wellness Therapy van Varaschin
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden