Meubelbeurs Brussel blog

Donderdag 22 september 2022

In een blog brengt Meubelbeurs Brussel fabrikanten, bezoekers en andere stakeholders op de hoogte van wat er speelt in de meubelsector. Zo zet de organisatie regelmatig exposanten in de schijnwerpers. Zij zijn van 6–9 november te vinden op de vakbeurs.
Meubelbeurs Brussel blog
Meubelbeurs Brussel blog Meubelbeurs Brussel blog

Op de Meubelbeurs Brussel zal over zo'n zes weken onder andere de nieuwe verlichtingscollectie van By Rydéns en huisdesigner Åsa Gessle te zien zijn. Deze collectie bestaat uit zeven lampen die volgens het bedrijf ‘love, peace, warmth en joy’ uitstralen. Het model ‘Yes we can’ symboliseert een eeuwenoude, hoopgevende boodschap. ‘Het goede overwint het kwade’ — tenminste, als we er samen de schouders onder zetten. Vandaar een figuur die de hele wereld (de zwarte lampenkap) op zijn schouders draagt. Om zijn hals hangt een ketting met het peace-teken. De metalen lampenvoeten en –kappen zijn matzwart gekleurd. De blinkende koperfinish in de kap werkt als een stralend én hoopgevend lichtpuntje.

 

In versneld tempo heeft Equilli upgrades doorgevoerd. Hierbij gaat het om het design, de mechaniek en de levertijden. Equilli is geswitcht van een duo-motor naar twee lineaire actuatoren, voor gebruik in zijn elektrische verstelbare boxsprings. Zij zijn volgens het bedrijf veel sterker, kunnen het volle gewicht van een persoon dragen. Verder is de motorische constructie geheel weggewerkt. Het stalen frame is volledig in de box geïntegreerd, het motorblok onzichtbaar gemonteerd. Daardoor is er geen zichtbaar verschil tussen een verstelbare en vlakke boxspring. De kenmerkende vaste plint behoort tot het verleden. Tot slot produceert Equilli zijn boxsprings sinds kort in eigen beheer. Dat heeft volgens de firma een positief effect op de kwaliteit de toeleveringen en de levertijden.

 

Standhouder Evan levert eigentijdse woonkamers, slaap- en jeugdkamers en bureaumeubelen. Het bedrijf biedt volgens de organisatie van Meubelbeurs Brussel Italiaanse flair in zijn meubelen. Deze uitstraling is bijvoorbeeld te zien in het programma Notte. De mix van matzwarte lak, travertin en marmer is vertaald in look-alike melamines. De MDF-fronten hebben een verticaal ingefreesd lattenprofiel. Dat suggereert massief hout. Dit geldt ook voor de zogenaamde nerftekeningen op de kasten. De smalle open vakken zijn fijntjes uitgelicht. Voor de tafel en de kasten zijn er (top)bladen in een marmer- of travertin-look.Links

www.equilli.com
www.meubelbeurs.be
www.byrydens.com
www.evan.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaïek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #meubelbeursbrussel, #mbb, #be, #brusselsexpo, #meubelbeurs, #meubelbeursb, #equilli, #byrydens, #evan

Gerelateerd nieuws
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuwe deelnemers Incoda 2023
Organisator Easyfairs van de interieurtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem kondigt nieuwe merken aan voor de komende editie in september 2023.
lees verder
Beurs Eigen Huis bijna van start
De beurs Eigen Huis vindt dit voorjaar weer plaats, ditmaal van 24 t/m 26 maart. Zoals gewoonlijk in Jaarbeurs Utrecht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden