Meister akoestiekpaneel wint award

Maandag 26 april 2021

MeisterWerke heeft een Red Dot Award: Product Design 2021 gewonnen. Een internationale jury bekroonde het vilten akoestiekpaneel MeisterPanels.style met een 'Red Dot' die voor designs van hoge kwaliteit staat.
Meister akoestiekpaneel wint award

De met een Red Dot bekroonde MeisterPanels.style SP 800 beschikt over een oppervlak van hoogwaardig vilt. Het akoestiekpaneel absorbeert 35% van de akoestiek in de ruimte (absorptieklasse D volgens DIN EN 11654) en zorgt zo voor een aangename sfeer, vooral in moderne woonomgevingen waar maar weinig gordijnen en ander textiel te vinden zijn. MeisterPanels.style is beschikbaar in vijf moderne kleuren, voor een perfect totaalplaatje wordt elke kleur aangevuld met een bijpassende vilten lijst (hoek-afdeklijst en afdeklijst). Ook op gebied van duurzaamheid doet de SP 800 het goed. Het oppervlak met veganistisch vilt bestaat uit gerecycled materiaal (100% bij de grijstinten; 50% bij olijf en terrabruin) en kan na gebruik zelf ook weer compleet gerecycled worden.

 

De Red Dot Award: Product Design vindt zijn oorsprong in 1955 en bekroont ieder jaar opnieuw de beste producten. 'In search of good design and innovation gingen ook in 2021 zo'n 50 juryleden voor deze wedstrijd op zoek naar goede ontwerpen en innovatieve producten. Het internationale panel van experts bestaat uit deskundigen uit de meest uiteenlopende vakgebieden.

 

Tijdens een meerdaagse procedure hebben zij de ingestuurde producten uitvoerig geïnspecteerd. Als leidraad werden beoordelingscriteria aangehouden zoals formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid. 'Ik was dit jaar bijzonder onder de indruk van de winnaars van de Red Dot Award: Product Design 2021,' vertelt prof. dr. Peter Zec, initiatiefnemer en ceo van Red Dot. 'De vormgeving van hun producten is werkelijk uitmuntend als je de esthetiek en functionaliteit bekijkt. Je staande houden tussen zulke sterke deelnemers en onze jury overtuigen, dat doe je niet zomaar. Daarom feliciteer ik de prijswinnaars van harte met hun overwinning.'

 

Vanaf 21 juni 2021 is het akoestiekpaneel te zien in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Op die dag gaat ook de Red Dot Design Week van start, waarmee de prijswinnaars van dit jaar - waaronder dus ook MeisterWerke Schulte, digitaal gehuldigd worden.

Vanaf 22 juni 2021 wordt het MEISTER-product eveneens samen met alle bekroonde producten gepresenteerd op de tentoonstelling 'Design on Stage' in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen. Tussen hedendaagse vormgevingsoplossingen en historische industriële architectuur kunnen bezoekers daar zelf de kwaliteit van de ontwerpen ervaren.

Het Red Dot Design Yearbook 2021/2022 verschijnt in augustus. Deze publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de State of the Art en trends op gebied van productontwerp.

 

In dit artikel van Interieurjournaal kunt u meer lezen over de Meister akoestiekpanelen.Links

www.meister.com
www.meisterwerke.com
www.deeik.nl
www.red-dot.org

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project residentieel, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, laminaat pvc, lvt, keramiek, unzip, steen, hout, parket, visgraat, vloeren, panelen, geluidsreductie, duurzaam, vilt, fineerpanelen, reddot, productdesign, #deeik, #meister, #meisterwerke, #meisterwerkeschulte, #meisterdesign, #reddotaward

Gerelateerd nieuws
NIeuwe aluminium jaloezieŽn
De nieuwe aluminium jaloezieŽn van Bece zijn stijlvol en door een ruime keuze aan breedtes, finishes, kleuren, ladderbanden en modellen zijn ze naar wens samen te stellen.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
 
Award voor LED - designrail Forest
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting Ä 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden