Meerdere winkelsluitingen Utrecht

Donderdag 29 februari 2024

Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
Meerdere winkelsluitingen Utrecht

In november 2023 ging Combo Design failliet. Het bedrijf had twee winkels in de domstad. Op de St. Jacobsstraat en aan de Oudegracht. In de winkels werden meubels, karpetten en woonaccessoires verkocht van nationale en internationale desginmerken.

 

Begin februari werd het faillissement uitgesproken over meubelmerk Pastoe. Dit bedrijf was lang in Utrecht gevestigd, maar verhuisde in 2016 naar de Utrechtse gemeente Houten.

Kort hierop bleek ook stoelenzaak Wonders Chair Gallery in de Domstraat failliet. Het bedrijf was hier al bijna elf jaar gevestigd. Het bedrijf specialiseerde zich in de verkoop van houten eetkamerstoelen. Volgens de eigenaars zou alleen de retailtak sluiten. De Workshop of Wonders ontwerpstudio blijft bestaan, maar dan onder de naam Wonders interior design.

 

De meeste actuele winkelsluiting is dus van Keck & Lisa. Het bedrijf heeft twee winkels in Utrecht, waarvan de Keck & Lisa Wonen (op hoek van de Oudegracht en Hamburgerstraat) het filiaal is dat de deuren sluit. Eigenaar Esther Sant stelt alle aandacht te willen richten op de andere vestiging in de Zadelstraat. De woonwinkel was bijna 20 jaar aan de Oudegracht gevestigd (eerste onder de naam Emma.b). De winkel die wel open blijft, is meer gericht op woonaccessoires en geschenk artikelen.

 

Wat is de oorzaak van de sluiting van deze woonwinkels? Vooral in Utrecht zelf heeft dit wellicht te maken met hoge huren. Tegelijkertijd komen in het centrum wellicht ook niet de juiste klanten voor een woonwinkel, omdat veel interieurspecialisten aan de rand van de stad te vinden zijn. Heeft u een andere theorie? Uw reactie is welkom op redactie@interieurjournaal.com.Links

www.keckenlisa.nl
www.workshopofwonders.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, meubel, kast, tafel, salontafel, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, sluiting, #kecklisa, #keckenlisa

Gerelateerd nieuws
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder
Inflatie blijft 2,7%
Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren in mei 2,7% duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7%.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden