Maison + Objet naar maart

Woensdag 29 december 2021

Ook de decoratiebeurs Maison + Objet Paris is weer de klos vanwege van de nieuwste variatie van de covid-angstgolf en wordt verplaatst van januari naar maart.
Maison + Objet naar maart

Hoewelde omicron variant van het corona-virus weliswaar zeer besmettelijk is, blijkt uit gegevens van landen waar deze al eerder opdook, dat deze eigenlijk nauwelijks voor extra problemen qua zorgbelasting zorgt. Integendeel, de variant wordt zelfs al een zegen voor het bereiken van de groepimmuniteit genoemd.

 

Desalniettemin heeft de Nederlandse regering sinds vorige week de lockdown-light - waarbij onder meer na 17:00 's avonds winkels moesten sluiten en sporten niet mocht - verder verzwaard met een verwoestende algehele sluiting van vrijwel alle winkels die in deze periode van het jaar normaal topomzetten draaien. En dat terwijl de ziekenhuis- en ic-opnames reeds sterk daalden voordat deze verzwaring werd afgekondigd.

 

Gisteren werd bekend dat een reeds op 17 november uitgebracht advies van de Raad voor de Rechtspraak door demissionair 'Volksgezondheidsminister' Hugo de Jonge tot vlak voor kerst - dus vijf weken lang! - verborgen was gehouden. In het advies is de Raad vernietigend over de noodzaak en proportionaliteit van de maatregelen over de inzet van 2G en 3G op de werkvloer en het vrijwel geheel alleen volgen van OMT-adviezen in de besluitvorming. In België werden overigens om eenzelfde reden gisteren op last van de Raad van State de bioscopen en theraters direct heropent.

 

In andere landen waaronder Frankrijk lijken regeringen eveneens verblind door angst en worden er ondanks positieve ontwikkelingen beperkende maatregelen genomen. Door internationale reisbeperkingen en de gisteren door de Franse regering aangekondigde limiet van 2.000 mensen bij grote evenementen heeft Maison + Objet ceo Philippe Brocart moeten besluiten om de beurs - net als vorig jaar, toen deze in het voorjaar uiteindelijk geheel werd geschrapt - twee maanden uit te stellen. Maison + Objet is nu gepland van 23-28 maart.Links

www.maison-objet.com
www.promosalons.be
www.promosalons.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, decoratie, accessoires, bekleding, stof, meubelstof, show, beurs, vakbeurs, event, tentoonstelling, evenement, digital days, parijs, villepinte, uitgesteld, cancel, uitstel, postpone, postponed, reschedule, #mo22, #maisonobjet, #promosalons

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder
Adorn van Phillip Jeffries
Nog even een dan kunnen interieurprofessionals op 7 en 8 februari terecht in ETC Design Center Europe voor de Design Experience. Onder meer om bij Prades de nieuwste collecties van Phillip Jeffries te ontdekken.
lees verder
Meubelbeurs Milaan naar juni
Om het meeste te kunnen halen uit het evenement is Salone del Mobile uitgesteld naar juni. De 60e editie van de Milanese beurs vindt plaats van 7-12 juni 2022.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden