Limited Edition Essential bed

Maandag 03 oktober 2022

Koninklijke Auping viert dit jaar het 10-jarig jubileum van het Essential bed. De Auping Essential - het eerste recyclebare bed ter wereld - werd in 2012 ontworpen door het designerduo Köhler & Wilms en werd uitgebracht in een fel gele kleur.
Limited Edition Essential bed
Limited Edition Essential bed Limited Edition Essential bed Limited Edition Essential bed Limited Edition Essential bed Limited Edition Essential bed

De Essential is ontworpen door het Berlijnse designerduo Köhler & Wilms met als doel om een mooi, tijdloos en duurzaam bed te maken. Duurzaam door gebruik te maken van herbruikbare materialen - het bed is 100% recyclebaar - én door een ontwerp dat tijdloos is. Het bed is makkelijk te demonteren en bijna helemaal gemaakt van aluminium, waarvan 87% gerecylced aluminium is. De Auping Essential staat voor de essentie van een bed: geborgenheid geven, comfort bieden en zorgen dat je uitgerust wakker wordt.

 

Tien jaar later kijken de ontwerpers met trots terug. Claudia Köhler (foto 5, links naast Irmy Wilms-Haverkamp; foto website Köhler & Wilms): 'Je zou niet zeggen dat we dit bed alweer tien jaar geleden hebben ontworpen. Dat is ook meteen het recept voor een lange levensduur: tijdloos ontwerp in combinatie met goede materialen.'

 

De Essential is verkrijgbaar in een divers kleurenpalet: voor het bedframe, hoofdbord en poten zijn vele kleurencombinaties mogelijk. Daar wordt nu dus tijdelijk de nieuwe gele kleur - Sunny Yellow - aan toegevoegd. Geel is een kleur die wordt geassocieerd met een nieuw begin, plezier, warmte en geluk. Het nieuwe geel is iets zachter dan het origineel en brengt rust in de slaapkamer. De limited edition is via de Auping Winkels en de Auping webshop verkrijgbaar van 1 oktober tot en met 31 december 2022.

 

De Essential is sinds de introductie in 2012 bekroond met meerdere awards zoals de Red Dot Design Award (2012) en de IF Product Design Award voor het innovatieve productdesign (2013). Verder kreeg het bed de onderscheiding Goed Industrieel Ontwerp, een Nederlandse onderscheiding voor industrieel ontworpen producten.Links

www.auping.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, boxspring, detail, retail, nachtrust, kussen, matras, tijk, boxsping, bedtextiel, overtrek, dekbedovertrek, dekbed, laken, kussen, sprei, kelim, essential, tijdloos, icoon, design, , #auping, kohlerwilms

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Well-Fair naar Silver Care
Vendis Capital neemt volgende stap in de opbouw van haar 'langer-comfortabel-thuis-wonen'-bedrijf Silver Care middels de acquisitie van senior bedden specialist Well-Fair.
lees verder
Nieuwe directeur Modint
Het bestuur van Modint heeft Roos Smulders als nieuwe directeur van Modint benoemd.
lees verder
Kleinste Ikea
Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
lees verder
Leveringsproblemen Emma Sleep
Emma Sleep heeft toegegeven dat de klantenservice de laatste tijd niet optimaal was, waardoor klachten niet goed afgehandeld zijn. Hierover is overleg met de consumentenbond, waarvoor onder andere een compensatie is afgesproken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden