Lezingen Architect@Work A'dam

Maandag 11 september 2023

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2023 vindt Architect@Work plaats in Taets op het Hembrugterrein in Zaanstad. Tijdens de eerste editie in regio Amsterdam kunnen interieurprofessionals een gevarieerd lezingenprogramma bijwonen.
Lezingen Architect@Work A'dam

Volgens de organisatie is het lezingenprogramma zeer gevarieerd, met sprekers als Maike van Stiphout (DS), Oana Bogdan (&bogdan), Nina Aalbers (ArchitectuurMaken) en Aleksander Kongshaug (GXN).

 

  • In haar lezing vertelt architect Nina Aalbers van ArchitectuurMaken hoe zij hun projecten steeds circulairder, biobaseder, natuurinclusiever en energiepositiever maken. Daarvoor ontwerpt ze met haar bureau steeds vaker gebouwen in hout, maar maakt ze ook gebruik van tweedehands materialen.
  • De grootste toepassing van kalkhennep tot zover is te vinden in het oosten van het land, in het gemeentehuis van Voorst. Hoe is het om daarmee te bouwen? In zijn lezing deelt architect Joost Roefs van De Twee Snoeken zijn ervaringen.
  • De ontwerpende onderzoekers van GXN – de onderzoekstak van 3XN – zijn continu bezig om de grenzen verder te verleggen. In zijn lezing neemt architect Aleksander Kongshaug van GXN de bezoekers mee in wat de nabije toekomst kan gaan brengen. Architect Christian Veddeler van de Nederlandse vestiging van 3XN zal dit verhaal illustreren met enkele actuele projecten van het bureau, onder meer over het inzetten van duurzame materialen in bouw.
  • Als het over natuurinclusief ontwerpen gaat, heeft landschapsarchitecte Maike van Stiphout van DS landschapsarchitecten een lange staat van dienst. Volgens haar kunnen veel kleine stappen in de goede richting voor de natuur, en de dieren die daarin leven, veel verschil maken. In haar lezing zal ze hiervoor een heel aantal praktische handvatten delen.
  • In zijn lezing gaat stedenbouwkundige Marco Broekman van BURA urbanism in op de plannen voor het Hembrugterrein – waar deze editie van Architect@Work plaatsvindt. Bij de ontwikkeling van het gebied streeft BURA urbanism naar een natuurinclusief woon- en werkmilieu.
  • Architect Oana Bogdan van &bogdan (voorheen Bogdan & Van Broeck) richt zich op sociale duurzaamheid. Met haar bureau werkt ze veel aan hybride programma’s die op complexe stedelijke locaties verweven worden met publieke ruimtes. Bogdan is daarnaast ook actief als politicus en als adviseur rond de duurzame stedelijke ontwikkeling van het gewest Brussel.


Links

www.architectatwork.nl
www.taets.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, architectuur, kantoormeubel, kantoorinrichting, bedrijfskantoor, werkruimte, kantooromgeving, werkvloer, kantoor, kantoorfaciliteit, werkplek, werkomgeving, hospitality, bureau, stoel, werk, akoestiek, akoestisch, show, event, evenement, beurs, tentoonstelling, architect, binnenhuisarchitect, rotterdam, zaandam, amsterdam, project, @atw_intl, #atw, #atwnl, #architectatwork, #ahoy, #kortrijkxpo, #taets

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
 
Terracotta vloer
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden