Keuken in landelijke sfeer

Dinsdag 20 december 2022

[Sponsored artikel] - Het is belangrijk dat de keuken als hart van het huis praktisch is ingericht, maar ook intiem, stijlvol en gezellig. Bijvoorbeeld in landelijke stijl: met traditionele, huiselijke elementen en een rustieke uitstraling.
Keuken in landelijke sfeer

De landelijke keukenstijl wordt vaak geassocieerd met het platteland en is geïnspireerd door eenvoud en functionaliteit. Kenmerkend voor deze stijl zijn onder andere natuurlijke materialen, zoals hout en aardewerk, en een kleurenpalet dat bestaat uit warme, natuurlijke tinten. Door deze combinatie krijgt je keuken een sfeer van huiselijkheid en gezelligheid.

Moet ik dan verbouwen?
Er zijn verschillende manieren om een keuken een landelijke uitstraling te geven. Het goede nieuws is dat je geen compromis moet sluiten tussen modern en gezellig. Een interieur in Scandinavisch of industriële stijl kun je gemakkelijk veranderen naar een landelijke keuken door simpele elementen toe te voegen.

Hoe richt ik dat dan in?
Begin door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals houten of leren meubels, en aardewerk. Dit betekent het gebruik van hout of steen voor werkbladen en vloeren. Je kunt ook antieke stukken in je interieur verwerken zoals klokken of kasten, die vaak van verweerd hout zijn gemaakt.

Ook terracotta en kalksteen zijn sprekend voor deze stijl. In een terracotta bloempot kun je een plant zetten die voor een natuurlijke sfeer zorgen wanneer je die toevoegt aan je keuken. Maak gebruik van warme, natuurlijke kleuren, zoals beige, bruin en groen, voor een huiselijke uitstraling. Koop bijvoorbeeld keukenhanddoeken in dit kleurenpalet om zo gemakkelijk kleur toe te voegen aan de ruimte.

Voeg accessoires toe, zoals antieke kruiken en potten, om de keuken een traditioneel gevoel te geven. Maak gebruik van keukenverlichting met een zacht licht om de keuken gezellig en huiselijk te maken.

Als je toch verbouwt, kun je functionele elementen toevoegen, zoals een grote eettafel of een kookeiland, om de keuken praktisch en gebruiksvriendelijk te maken. Met een beetje planning kun je je keuken transformeren naar een mooie en uitnodigende ruimte.


[Sponsored artikel]Links

www.dsmkeukens.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, keuken, keukenverlichting, landelijk, #dsmkeukens

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Zuiver verkleint merkenportfolio
De Zuiver Group viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het is volgens het bedrijf tijd voor een nieuw hoofdstuk, waarin het uitbouwen van de merken en partnerschap met dealers centraal staan.
lees verder
Digitale academie
De Digitale Academie van de Ambiente, Christmasworld en Creativeworld georganiseerd door de Messe Frankfurt gaat van start met duurzaamheid als openingsthema.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden