Keuken in landelijke sfeer

Dinsdag 20 december 2022

[Sponsored artikel] - Het is belangrijk dat de keuken als hart van het huis praktisch is ingericht, maar ook intiem, stijlvol en gezellig. Bijvoorbeeld in landelijke stijl: met traditionele, huiselijke elementen en een rustieke uitstraling.
Keuken in landelijke sfeer

De landelijke keukenstijl wordt vaak geassocieerd met het platteland en is geïnspireerd door eenvoud en functionaliteit. Kenmerkend voor deze stijl zijn onder andere natuurlijke materialen, zoals hout en aardewerk, en een kleurenpalet dat bestaat uit warme, natuurlijke tinten. Door deze combinatie krijgt je keuken een sfeer van huiselijkheid en gezelligheid.

Moet ik dan verbouwen?
Er zijn verschillende manieren om een keuken een landelijke uitstraling te geven. Het goede nieuws is dat je geen compromis moet sluiten tussen modern en gezellig. Een interieur in Scandinavisch of industriële stijl kun je gemakkelijk veranderen naar een landelijke keuken door simpele elementen toe te voegen.

Hoe richt ik dat dan in?
Begin door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals houten of leren meubels, en aardewerk. Dit betekent het gebruik van hout of steen voor werkbladen en vloeren. Je kunt ook antieke stukken in je interieur verwerken zoals klokken of kasten, die vaak van verweerd hout zijn gemaakt.

Ook terracotta en kalksteen zijn sprekend voor deze stijl. In een terracotta bloempot kun je een plant zetten die voor een natuurlijke sfeer zorgen wanneer je die toevoegt aan je keuken. Maak gebruik van warme, natuurlijke kleuren, zoals beige, bruin en groen, voor een huiselijke uitstraling. Koop bijvoorbeeld keukenhanddoeken in dit kleurenpalet om zo gemakkelijk kleur toe te voegen aan de ruimte.

Voeg accessoires toe, zoals antieke kruiken en potten, om de keuken een traditioneel gevoel te geven. Maak gebruik van keukenverlichting met een zacht licht om de keuken gezellig en huiselijk te maken.

Als je toch verbouwt, kun je functionele elementen toevoegen, zoals een grote eettafel of een kookeiland, om de keuken praktisch en gebruiksvriendelijk te maken. Met een beetje planning kun je je keuken transformeren naar een mooie en uitnodigende ruimte.


[Sponsored artikel]Links

www.dsmkeukens.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, keuken, keukenverlichting, landelijk, #dsmkeukens

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder
 
Prijsverlagingen Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden