Kennis opdoen op R+T 2024

Maandag 27 november 2023

R+T opent van 19-23 februari 2024 weer de deuren. Experts ontmoeten elkaar in Stuttgart om de nieuwste producten en diensten op het gebied van rolluiken, deuren, poorten en zonweringsystemen te ontdekken.
Kennis opdoen op R+T 2024

Het begeleidende programma van R+T biedt vakbezoekers volgens de organisatie de mogelijkheid om hun eigen technische kennis uit te breiden en informatie en ideeën uit te wisselen met experts uit de industrie.

 

Speciale shows, forums en seminars zullen kennis overbrengen en informatie verschaffen over trends en uitdagingen in de industrie, zo schrijft Messe Stuttgart. Deze editie van de beurs zal vooral in het teken staan ​​van ‘duurzaamheid’. Het motto van R+T 2024 is immers: Creëren. Duurzaam. Toekomst. Samen R+T.

 

In dit artikel besteed Interieurjournaal aandacht aan een deel van het programma.

 

Een hoogtepunt zal in 2024 ook weer de R+T Innovation Award zijn, aldus Melanie Brenner, manager exhibitions and events bij Messe Stuttgart. De wedstrijd geeft inzicht in de nieuwste toekomstgerichte technische ontwikkelingen, prachtige ontwerpen of zeer duurzame en energiezuinige producten uit de wereld van rolluiken, deuren/poorten en zonweringsystemen. Dit jaar ontving de organisatie het hoogste aantal inzendingen ooit voor de Innovation Award. Van de in totaal 125 producten die door 79 bedrijven uit 17 landen werden ingezonden, werden 41 producten door de onafhankelijke jury genomineerd voor een R+T Innovation Award. In de volgende stap worden de winnaars bepaald. De uitreiking van de Innovation Award vindt plaats in aanwezigheid van geselecteerde gasten op de avond vóór de start van R+T 2024. De innovaties kunnen tijdens R+T natuurlijk grondig live en in kleur worden bekeken.

 

Het onderwerp van de speciale show van Ift Rosenheim op R+T 2024 dit jaar is 'Bescherming tegen oververhitting'. Deze speciale show laat zien hoe duurzame, klimaatbestendige en energiezuinige bouwproducten eruit zien en hoe ze geïdentificeerd moeten worden.

Speerpunten hierbij zijn een lagere CO2-uitstoot tijdens productie en gebruik, duurzame productie, gemakkelijke repareerbaarheid en onderhoud, en bescherming tegen klimaatextremen. Speciale aandacht zal worden besteed aan zonweringsystemen als efficiënte, klimaatbestendige en duurzame bescherming van gebouwen tegen oververhitting. De speciale show is dagelijks te bezoeken op stand 9C80 in hal 9.

 

R+T 2024 omvat ook een seminar van de European Solar Shading Organization (ES-SO), waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonweringoplossingen in relatie tot energie-efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen worden onderzocht. Het onderwerp van het seminar is: 'Klimaatbestendigheid door intelligente zonweringsystemen'. Het seminar zal van 09.30 tot 12.30 uur in het Engels plaatsvinden, woensdag 21 februari 2024 in de seminarieruimte in de VIP Lounge.

 

Op donderdag 22 februari 2024 en vrijdagochtend 23 februari 2024 zijn er op geselecteerde exposantenstanden bovendien kampvuursessies van 20 minuten met als thema 'Duurzaamheid door intelligente zonweringsystemen.'

 

Link voor meer informatie en tickets.Links

www.messe-stuttgart.de
www.messe-stuttgart.de/r-t/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, zonwering, insectenwering, horren, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, #rtexpo, #rt2024, #landesmesse, #rt2024

Gerelateerd nieuws
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden