Karpethal op Heimtextil vol

Maandag 27 november 2023

De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
Karpethal op Heimtextil vol
Karpethal op Heimtextil vol

Nieuwe ontwerpen, productontwikkelingen en trends in de sector vormen de focus van de nieuwe Carpets & Rugs in hal 5.1, die nu volgeboekt is. De laatste toename van exposanten komt voornamelijk uit de machinaal geweven tapijtsector.

Uit België komen Ragolle Rugs, Verbatex en leden van branchevereniging Fedustria als slechts enkele van de nieuwkomers. Andere wereldmerken zoals het Turkse Merinos Hali San en Universal XXI - de grootste retailer en fabrikant van Spanje - geven ook duidelijke signalen af voor de ambitieuze plannen van de internationale textielvakbeurs Heimtextil.

 

'Met Carpets & Rugs creëren we een vaste jaarlijkse datum voor de industrie. Daarom was het voor ons vanaf het begin cruciaal om het diverse aanbod binnen het segment van vasttapijt te laten zien en een uitgebalanceerde mix van producten te bereiken. We zijn verheugd dat we dit vanaf het begin zo effectief voor elkaar hebben gekregen,' zegt Bettina Bär, directeur Heimtextil.

 

Wereldwijde ontmoetingsplaats voor trends en design

Vanuit het oogpunt van de industrie is het belang van Heimtextil als wereldwijd platform voor trends en design belangrijk. Daarnaast is Carpets & Rugs ideaal geïntegreerd in het totale Heimtextil-aanbod via de centraal gelegen hal 5.1. Doe-het-zelfzaak, meubelzaak, tapijtverkoper of conceptstore: vakbezoekers aan Heimtextil 2024 profiteren van het hele spectrum van textielinterieur - van garens en stoffen tot eindproducten zoals beddengoed, dekens, kussens, gordijnen, behang en tapijten voor elke behoefte.

 

Megatrend duurzaamheid drijft de tapijtindustrie

Naast nieuwe producten en productontwikkeling drijft vooral de megatrend van duurzaamheid de tapijtindustrie. Bedrijven investeren aanzienlijk in concepten. In alle productielanden worden de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties de focus van de industrie, met een toenemend aantal bedrijven die hun duurzaamheidsstrategieën hierop afstemmen.

 

Wereldwijd contactpunt voor alle kwaliteiten

Duurzaamheid, design, kwaliteit en variëteit: op Heimtextil 2024 zal hal 5.1 een essentiële halte zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het volledige assortiment van vasttapijt: van handgemaakte en op maat gemaakte kwaliteiten tot machinaal geweven tapijten en vuilabsorberende matten en lopers. India is de focusnatie op het gebied van handgeweven tapijten. Naast de diversiteit van het Indiase vakmanschap, weerspiegelt de presentatie ook de focus op duurzaamheid en MVO.

 

Op Heimtextil van 9 tot 12 januari 2024 bieden meer dan 2.600 fabrikanten en merken een geconcentreerd en daardoor efficiënt marktoverzicht van de wereldwijde trends in de woning- en contracttextielindustrie. Naast het wereldwijd unieke exposantenaanbod scoort de wereldwijde brancheontmoetingsplaats ook dit jaar weer punten met onmisbare highlights: van Heimtextil Trends 24/25 tot de bezoekers- en contentprogramma's Interior.Architecture.Hospitality en Sleep tot de focus op duurzaamheid, die nu de nieuwe titel 'Econogy' draagt.

 

Meer info en toegangstickets.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, karpetten, vloerkleden, #heimtex, #heimtextil, #messefrankfurt, #econogy

Gerelateerd nieuws
Vazen uit papierpulp
Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
lees verder
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden