Kantoorruimtes in beeld

Woensdag 28 september 2022

Dompel je met The Office of Good Intentions. Human(s) Work onder in de geschiedenis van de Amerikaanse kantoorruimte. Architecten Florian Idenburg en LeeAnn Suen gebruiken een brede verzameling objecten, systemen en gebouwen om relaties tussen ruimte, werk en mensen bloot te leggen.
Kantoorruimtes in beeld
Kantoorruimtes in beeld Kantoorruimtes in beeld

In twaalf essays onderzoekt The Office of Good Intentions. Human(s) Work de ruimtelijke typologieën en mondiale fenomenen die het kantoor in de afgelopen halve eeuw hebben bepaald. Onderwerpen zijn onder meer de terugkeer van de werkclub, de opkomst van het bedrijfsfestival, de weg van de charismatische goeroe, het verbrijzelen van de prikklok en het ontwerp van speelplaatsen voor werk.

 

We fietsen door Frank O. Gehry's radicale, speelse ruimtes voor digitale nomaden in de reclamewereld, wankelen onder het gewicht van stapels ponskaarten, voelen de pasvorm van ons lichaam in de Aeron Chair, beantwoorden de telefoon in het bed van Hugh Hefner en scrollen via de feed van Lil Miquela. Fotografische essays van Iwan Baan bieden een visueel verslag na de bezetting van een reeks canonieke kantoorprojecten, zoals de IBM-campus van Marcel Breuer in Florida en de stadstuin van de Ford Foundation in Manhattan.

 

Vier tussenliggende catalogi bieden collecties van experimentele werkplekproducten, voorspellende advertenties voor kantoorgebouwcomponenten, digitale kantoorcomponenten en weergaven van speculatieve werkplekken; elke catalogus overbrugt de realiteit van het kantoor en hoe we ons de alternatieven ervan voorstellen.

 

Dit boek is volgens Taschen een theoretische achtergrond voor architecten als voor ondernemers en werknemers.

 

The Office of Good Intentions. Human(s) Work | Florian Idenburg, LeeAnn Suen, Iwan Baan| ISBN/EAN 978-3-8365-7436-5| Softcover met bijgesneden pagina's en gaten voor ringbanden,| 592 blz. | 17 x 22 cm | 1.09 kg | € 50 (€ 7 verzendkosten, orders boven € 75 geen) | Engels. Bestellen!Links

www.taschen.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, project, kantoor, hospitality, boek, architectuur, stijl, design, ontwerp, boek, designers, interieurarchitecten, architecten, #theofficeofGoodIntentionsHuman(s)Work, #taschen

Gerelateerd nieuws
 
Showup in januari 2023
lees verder
Interieur oktober beroerd
De Nederlandse detailhandel heeft in oktober 4,2% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,2% lager, de inflatie houdt dus flink aan. Non food steeg licht met 1,7%, maar interieur deed het wat minder!
lees verder
Heimtextil 2023: WOW your senses
WOW your senses is het thema van de Heimtextil 2023, die begin januari wordt georganiseerd door de Messe Frankfurt. Op de beurs worden veel activiteiten georganiseerd.
lees verder
Krachtenbundeling
Het Almelose Ter Horst Wonen en Projecten en Hovek Projectinrichting met vestigingen in Enter, Zwolle en Apeldoorn gaan hun krachten bundelen.
lees verder
 
Eerste winkel Westwing
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden