Jysk blijft groeien in Nederland

Vrijdag 25 november 2022

Jysk Nederland heeft in het boekjaar 2021/22 een recordomzet behaald van Ä 167,3 miljoen, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook nu de marktomstandigheden veranderen, blijft JYSK volop investeren in Nederland.
Jysk blijft groeien in Nederland

De omzet in Nederland groeide in het afgelopen boekjaar, dat liep van september tot en met augustus, met 2,4% ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op € 21 miljoen.  

De winkels van Jysk waren gedurende het boekjaar vanwege coronamaatregelen ruim een maand alleen open voor het afhalen van bestellingen.

 

Jysk ziet sinds de zomer de eerste signalen dat de groei vertraagt vanwege de veranderende marktomstandigheden. Het bedrijf verwacht dat dit terug zal zijn te zien in de resultaten van het huidige boekjaar. Ondanks wereldwijde uitdagingen zoals een hoge inflatie, tekort aan materialen en schaarste aan personeel, blijft Jysk investeren in de toekomst. Begin volgend jaar wordt in Lelystad een tijdelijk distributiecentrum geopend. Volgens de huidige planning begint in 2023 op het naastgelegen terrein de bouw van een eigen distributiecentrum.

 

De komende maand opent Jysk nieuwe winkels in Beuningen en Harderwijk en de bedoeling is dat meer winkels zullen volgen. Daarnaast heeft Jysk als doel om uiterlijk in 2024 alle winkels te hebben omgebouwd naar winkelconcept 3.0. Deze winkels hebben een stijlvolle houten vloer, beter lichtplan en ook wordt het assortiment aantrekkelijker gepresenteerd. 

 

Jysk beleefde ook internationaal een goed jaar. De wereldwijde omzet nam met 11% toe tot een recordhoogte van 36,2 miljard Deense kronen (€ 4,87 miljard). Ook de ebit steeg naar het hoogste niveau ooit: 4,56 miljard Deense kronen (€ 612 miljoen). Ondertussen zet Jysk de internationale expansie door. Het afgelopen boekjaar werden 135 nieuwe winkels geopend in Europa. Jysk heeft nu ruim 3.200 winkels in 48 landen. Komend voorjaar openen de eerste winkels in Turkije.

 

Het bedrijf werd opgericht in 1979 door de Deen Lars Larsen en is nog steeds in familiale handen.Links

www.jysk.be
www.jysk.nl
www.jysk.com
www.larslarsengroup.com

Tags

nieuws, interieur, retailer, baanwinkel, stadswinkel, slaapcomfort, bedden, kussens, dekbedden, gordijnen, raamdecoratie, nonfoodretailer, groei, winkels, deens, #jysk, #larslarsengroup

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Schuifdeuren van Albed
Het grote aantal verschillende type binnendeuren en schuifdeuren van Albed biedt oplossingen voor bijna iedere situatie. Alle producten zijn volledig gemaakt in ItaliŽ, van hoogwaardige grondstoffen die 100% recyclebaar zijn.
lees verder
Groen licht overname Home24
In oktober kondigde XXX Lutz aan Home 24 over te willen nemen, nu beveelt de raad van bestuur en de raad van commissarissen van de online webwinkel de aandeelhouders aan om het overnamebod te accepteren.
lees verder
 
Meubelbeurs Brussel back on track
lees verder
Binnen bij verzamelaars
In het boek Homes for Collectors openen twintig kunst- en designcollectioneurs exclusief de deuren van hun woning voor journalist Thijs Demeulemeester en fotograaf Jan Verlinde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden