Januari dramatisch voor woonwinkels

Maandag 01 maart 2021

De eerste rapportage over januari door Inretail laat zien dat het een dramatisch slechte maand is door de lockdown die deze sector ook heeft getroffen.
Januari dramatisch voor woonwinkels
De woonbranche start het jaar 2021 dramatisch. Zoals verwacht heeft de lockdown een enorm impact op de geschreven omzet. Deze omzet daalde in januari met bijna 47,7% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van Inretail. Recent publiceerden we al een soortgelijk beeld gebaseerd op de cijfers van het CBS.

 

Alle segmenten zijn in de min geëindigd maar we zien wel flinke verschillen tussen de segmenten. Slaapspeciaalzaken hadden te kampen met het grootste omzetverlies (-71,9%), gevolgd door Meubelzaken (-67,9%). Gemengde Zaken zagen hun omzet dalen met 48,0%. Woontextielzaken hebben januari afgesloten met een -18,7% en Keukenspeciaalzaken noteerden een omzetdaling van -26,9%.

 

Later volgen de uitgebreide cijfers van Inretail.

 Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, corona, lockdown, #inretail

Gerelateerd nieuws
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
NIeuwe aluminium jaloezieŽn
De nieuwe aluminium jaloezieŽn van Bece zijn stijlvol en door een ruime keuze aan breedtes, finishes, kleuren, ladderbanden en modellen zijn ze naar wens samen te stellen.
lees verder
Joriís topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
 
Nieuwe vinylcollectie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden