Interieurretail weer matig

Woensdag 31 augustus 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in juli 5,5% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,5% lager, opnieuw laat de inflatie zich hier stevig zien dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
Interieurretail weer matig
Interieurretail weer matig Interieurretail weer matig

De groei van de omzet van de non-foodsector was 2,9%, food steeg stevig met 9,0% ten opzichte van juli 2021. De groei van kledingwinkels bleef met +11,6% hoog, net als de winkels in schoenen en lederwaren (+8,3%), maar zwakten ten opzichte van vorige maand wel flink af. Koploper waren de Drogisterijen (+13%).

Opnieuw daalden Winkels in meubels en woninginrichting (-7,1%), dit keer zelfs als hekkensluiter van de non-food. Ook winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (-2,6%) toonden een negatieve tendens, met Consumentenelektronica en witgoed (-3,7%) ertussen, Winkels in recreatieartikelen (+2,2%) vertonen een bescheiden groei.

Online was de groei weer positief na vijf maanden van neergang, namelijk +5,0%: webwinkels -0,7% en multi-channelers +12,9%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plissťraambekleding.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden