Interieurretail weer matig

Woensdag 31 augustus 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in juli 5,5% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,5% lager, opnieuw laat de inflatie zich hier stevig zien dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
Interieurretail weer matig
Interieurretail weer matig Interieurretail weer matig

De groei van de omzet van de non-foodsector was 2,9%, food steeg stevig met 9,0% ten opzichte van juli 2021. De groei van kledingwinkels bleef met +11,6% hoog, net als de winkels in schoenen en lederwaren (+8,3%), maar zwakten ten opzichte van vorige maand wel flink af. Koploper waren de Drogisterijen (+13%).

Opnieuw daalden Winkels in meubels en woninginrichting (-7,1%), dit keer zelfs als hekkensluiter van de non-food. Ook winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (-2,6%) toonden een negatieve tendens, met Consumentenelektronica en witgoed (-3,7%) ertussen, Winkels in recreatieartikelen (+2,2%) vertonen een bescheiden groei.

Online was de groei weer positief na vijf maanden van neergang, namelijk +5,0%: webwinkels -0,7% en multi-channelers +12,9%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden