Interieurretail oktober positief

Dinsdag 30 november 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in oktober 6,6% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,8% hoger. De interieur retail bleef - deels net - positief.
Interieurretail oktober positief
Interieurretail oktober positief Interieurretail oktober positief

De omzet van de non-foodsector groeide met maar liefst 12,7%, food bleef daalde met 1,8%. Ten opzichte van oktober 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in oktober 2021 ruim 14% hoger. Vooral kledingwinkels (+46,6%!) en de winkels in schoenen en lederwaren (+34,9%) deden het geweldig en kwam voor het eerst uit boven de omzet van oktober 2019, voor corona dus.

Drogisterijen (+7,4%) en winkels in recreatieartikelen (+9,8%) lieten ook mooie groeicijfers zien en Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+2,1%) bleven aan de goede kant van de streep, Winkels in meubels en woninginrichting (0,4%) nét, na een daling van -3,7% vorige maand. Consumentenelektronica en witgoed (-5,9%) daalde nu, terwijl vorig maand nog een plus van 2,5% was genoteerd.

De groei van de online omzet lijkt na de records van afgelopen jaren af te vlakken: via pure webshops werd in oktober 2,1% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 5,1%, totaal kwam uit op 3,4%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden