Interieurretail april positief

Woensdag 01 juni 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in april 8,1% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,8% hoger, een flinke inflatie dus. Non food groeide flink, interieur zakte echter naar de achterhoede binnen de non-food.
Interieurretail april positief
Interieurretail april positief

De omzet van de non-foodsector in april 2022 groeide met 21,1%, food steeg licht met 1,4% ten opzichte van april 2021. De groei van kledingwinkels bleef met +61,0% zeer hoog, net als de winkels in schoenen en lederwaren (+57,6%).

Winkels in meubels en woninginrichting hadden nog altijd een positieve ontwikkeling, maar de groei (8,3%) halveerde bijna ten opzicht van maart. Ook winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+4,6%) zaten nog in de plus, maar vormden wel de bezemwagen bij de non-food winkels. De overige resultaten: Winkels in recreatieartikelen (+14,9%), Consumentenelektronica en witgoed (12,1%) en Drogisterijen (+6,9%)

De nog altijd grote groei komt vooral doordat de omzet in april 2021 op een laag niveau lag vanwege de onnodig gebleken lockdown die tot 28 april duurde en waar vooral de non-foodsector last van had.

Online werd er minder omgezet, namelijk 19,1%: webwinkels -15,3% en multi-channelers -22,9%. In april 2021 groeide de online omzet nog met vrijwel hetzelfde percentage, bijna 19%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Jan Dossche jarig!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden