Interieuromzet Q4 opnieuw prima

Woensdag 04 maart 2020

De Nederlandse detailhandel heeft in het vierde kwartaal van 2019 3,9% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. Met de interieurbranche weer op kop.
Interieuromzet Q4 opnieuw prima
Interieuromzet Q4 opnieuw prima Interieuromzet Q4 opnieuw prima Interieuromzet Q4 opnieuw prima

De omzet van de Nederlandse detailhandel is nu vanaf 2014 elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (foto 1), zo meldt het CBS.

Non-food kwam totaal op +3,6%, ondanks de daling bij schoenen (-1,1%) en vooral recreatie-artikelen (-4,5%). Meubels en woninginrichting (+6,4%) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+6,2%) deden het weer uitstekend (foto 2).

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 13,2% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 17,0%, totaal kwam uit op 14,7% (foto 3). Dat is wel de laagste groei sinds derde kwartaal 2014 (toen 8,8%).

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin eerste kwartaal van 2020 in tegen stelling tot drie maanden geleden weer gedaald van 12,9 naar 5,7 (foto 4).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder
Spoga toch uitgesteld
De internationale outdoorbeurs Spoga + gafa zou van 6-8 september 2020 in Keulen worden gehouden. Verrassend genoeg is de beurs nu toch uitgesteld, naar een permanent andere datum!
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Ontwerpwedstrijd IMM digitaal
lees verder
Hoogste groei detailhandel
Het zijn bizarre tijden. Daar waar iedereen een grote crisis verwacht vanwege corona, beleefde de Nederlandse detailhandel in mei haar grootste groei in veertien jaar tijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden