Interieuromzet Q2 weer uitstekend

Donderdag 05 september 2019

De Nederlandse detailhandel heeft in het tweede kwartaal van 2019 2,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche het doet wederom ruimschoots beter.
Interieuromzet Q2 weer uitstekend
Interieuromzet Q2 weer uitstekend Interieuromzet Q2 weer uitstekend Interieuromzet Q2 weer uitstekend

De omzet van de detailhandel is al ruim vijfenhalf jaar elk kwartaal hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (foto 1).

Non-food kwam totaal op +2,4%, ondanks aanhoudende daling bij kleding (-0,7%) en vooral speelgoed (-18,3%!) Vooral meubelwinkels (+9,2%) en doe-het-zelfwinkels (inclusief keukens en vloeren) (+4,8%) deden goede zaken (foto 2).

Via pure webshops werd in het eerste kwartaal 14,7% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 23,2%, totaal kwam is uit op 18,2% (foto 3).

Het vertrouwen van de ondernemers in de detailhandel is begin derde kwartaal van dit jaar wel lager geworden dan drie maanden terug en daalde van 10,9 naar 7,6 (foto 4).Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Nieuwe directeur Forest
Er is een nieuwe algemeen directeur aangesteld bij de internationale tak van gordijnrailspecialist Forest uit Deventer.
lees verder
Forbo Eurcol breidt uit met DecoDesign
Met DecoDesign introduceert Forbo Eurocol een nieuw designproduct voor vloer en wand. Een innovatieve en decoratieve afwerking, op basis van een watergedragen acrylaatcoating die wordt opgespoten met SprayCoat.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
 
Li omarmt Animisme
lees verder
Cevilit weer verkrijgbaar
Het merk Cevilit en de belangrijkste kwaliteiten uit de Cevilit collectie zijn terug op de markt. Leverancier van het Cevilit-pakket wordt Smellink uit Delden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden