Interface neemt Nora over

Dinsdag 19 juni 2018

Nora Systems heeft afgelopen week aangekondigd dat Interface een overeenkomst heeft gesloten met ICG (Intermediate Capital Group) en het management om Nora te kopen.
Interface neemt Nora over

De Amerikaanse tapijttegelfabrikant Interface, dat begin vorig haar haar assortiment heeft uitgebreid met lvt, heeft haar hoofdzetel in Atlanta, Georgia (VS). Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Scherpenzeel.

Net als het Duitse Nora, met Belgische vestiging in Hoeilaart en Nederlandse in Kaatsheuvel, richt Interface zich op de projectmarkt. Nora doet dit reeds meer dan 60 jaar met rubber vloeren. Eind vorig jaar werd nog de vijftigste verjaarsdag van de bekende Norament noppenrubbervloer gevierd (foto Nora Systems: Norament op vliegveld Frankfurt).

De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van onder meer wettelijke goedkeuringen. Nora Systems is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat nu eigendom is van beleggingsmaatschappij Intermediate Capital Group (ICG) en het managementteam.

Christa Hoffmann, managing director en cfo bij Nora Systems, stelt dat de bedrijven eenzelfde cultuur en strategie hebben. Samen met Interface zijn ze in staat om een ​​nog breder scala aan producten en diensten aan klanten aan te bieden. Andreas Mueller, managing director en ceo, ziet door de overname kansen in verschillende marktsegmenten en in geografische regio's, waar Nora momenteel niet actief is.

 Links

www.interface.com
www.interfaceinc.com
www.nora.com/nl
www.nora.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, project, kantoor, hospitality, horeca, gezondheidszorg, ziekenhuis, verzorging, vloer, vloerbedekking, tegel, strook, stroken, PVC, lvt, vloeren, samenwerking, overname, fusie, koop, acquisitie, merger, merge, #interface, #nora, #norasystems, #icg

Gerelateerd nieuws
Trendz Belgium + Intirio komen eraan
Over een goede week is het alweer zo ver: de allereerste accessoire-beurs Trendz Belgium, tegelijk gehouden met een speciale editie van interieurtextielbeurs Intirio met een beperkt, doch top-aanbod qua merken.
lees verder
Herkansing BNS Crisp
Op maandagmiddag 28 januari 2019 organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten BNS Crisp opnieuw een informatieve bijeenkomst in de 'homebase' in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein.
lees verder
Druk op Domotex 2019
Gisteren was de laatste dag van de vloerbedekkingsbeurs Domotex 2019 in Hannover. De beurs is nog altijd internationaal gezien van grote betekenis, maar er loeren gevaren.
lees verder
Imm Cologne 2019 start
Vandaag, maandag 14 januari is de internationale interieurvakbeurs Imm Cologne gestart. En natuurlijk ook de de Design Post aan de overkant. De hele week tot en met zondag 20 januari!
lees verder
 
Coretec-visgraat in secret room
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden