Insolventieprocedure voor Gwinner

Donderdag 14 september 2023

Zonder reorganisatie gaat het Duitse meubelbedrijf Gwinner het niet redden. Daarom heeft de firma een insolventieprocedure in zelfbeheer aangevraagd.
Insolventieprocedure voor Gwinner

Tijdens de huisshow, die op 25 plaats zou vinden, wilde Gwinner naar eigen zeggen twee nieuwe collecties presenteren. Dit gaat nu niet door. De gewone bedrijfsactiviteiten worden wel voortgezet, wat goed nieuws is voor de 140 medewerkers.

 

Vanwege de economische situatie was Gwinner sinds begin 2022 al bezig met herstructurerings- en moderniseringsmaatregelen. Dit bleek echter niet voldoende, door de omzetdaling in de hele meubelindustrie en de negatieve effecten van beslissingen uit voorgaande jaren.

 

Toch heeft het bedrijf goede hoop dat het in staat is om Gwinner financieel duurzaam te herstructureren in eigen beheer. Advocaat Marc-Philippe Hornung is aangesteld als voorlopig bewindvoerder. Vincenz von Braun, Anchor Attorneys, en Markus Fauser, van adviesbureau Anchor Management zijn aangesteld als herstructureringsdirecteuren van Gwinner. Het management zegt dat werknemers en zakenpartners onmiddellijk geïnformeerd zullen worden over alle beslissingen en hoopt dat de huisshow binnenkort toch plaats kan vinden.Links

www.gwinner.de

Tags

Nieuws, wonen, interieur, inrichting, meubel, directie, directeur, personalia, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, #gwinnerwohndesign

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden