Imm cologne transformeert

Maandag 13 juni 2022

Vanaf de editie van 2023 slaat Imm cologne een nieuwe richting in. Met een nieuwe conceptuele focus, nieuwe formats en nieuwe structuren, allemaal in de geest van ‘up next: business’.
Imm cologne transformeert

De internationale interieurvakbeurs Imm cologne wil nog meer gediversifieerd, frisser en efficiënter zijn. Organisator Koelnmesse wil een​​zakelijke omgeving creëren die verder gaat dan een conventionele productpresentatie door exposanten. Een reeks aan inspirerende lezingen en een verscheidenheid aan nieuwe netwerkformaten moeten zakelijke kansen creëren en presenteren nieuwe perspectieven bieden op de meest prangende vragen en problemen.

 

De vakbeurs wil verder gaan dan het bieden van een discussieplatform, door vraagstukken aan de orde te stellen en nieuwe verbindingen te leggen met andere industrieën, disciplines, diensten, technologieën en denktanks. Deze visie moet op lange termijn worden uitgevoerd, waarbij de basis volgend jaar al wordt gelegd.

 

imm cologne krijgt al in 2023 een nieuwe lay-out. De twee interieurwerelden Pure en Home zullen zich qua inhoud en zakelijke formats duidelijker van elkaar onderscheiden. Het middelpunt van Pure, Pure Atmospheres, verhuist van Hal 11 naar de nieuwe Hal 1 en de aangrenzende delen (4.2 en 5.2), die als brug naar de Boulevard fungeren.

Home Scenes wordt daarom verplaatst naar de drie verdiepingen tellende hal 11 en sluit direct aan op Entree Zuid. Door deze veranderingen zal Pure (Pure Editions, zie foto) voornamelijk worden gehost op de westelijke as van het beursterrein, terwijl Home de oostelijke as inneemt - gescheiden en tegelijkertijd verbonden door de noord-zuidas van de Boulevard. In het noorden sluiten in LivingKitchen jaar 2023 (Hal 7 en 8) de themawerelden rond keuken, koken en genieten aan.

 

In het Pure-segment wordt niet meer alleen gefocust op highlight-evenementen zoals Das Haus. In plaats daarvan zal een grotere selectie van thematisch gekoppelde speciale evenementenruimtes en samengestelde presentatieformaten worden neergezet. Zo zijn er de cirkelvormige Spots. Elke Spot richt zich op een actueel thema en heeft een standontwerp en Foodservice die bezoekers aanmoedigen om te blijven hangen, ideeën uit te wisselen en bij te praten. Een ander nieuw format is geïnspireerd op kunstbeurzen is Pure Galleries, een high-end showcase voor minimalistische, individuele merkruimtes.

 

In het Home gebied zal de vakbeurs zich richten op de grote zakelijke vraagstukken waarmee de branche te maken heeft, zoals de digitale transformatie en logistiek. Er zullen community hubs worden ontwikkeld die dienen als aanspreekpunt voor advies over verschillende digitale en logistieke uitdagingen van vandaag en morgen. Door veel nieuwe aanbiedingen over het hele terrein te integreren, gericht op netwerken in Home en inspiratie in Pure, ontstaat een baanbrekende en stimulerende beurservaring: dit is het derde element van het beursconcept, dat inspirerende content, netwerkaanbiedingen, ontmoetingen, mengformules en beursarchitectuur brengt.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm23, #imm2023, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #puremeetsorgatec, #homemeetsspogaandgafa, #sleepcologne

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Jan Dossche jarig!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden