Hollands Licht toont Xio tijdens Imm

Vrijdag 12 januari 2024

Tijdens imm cologne (van 14–18 januari) vindt op de stand van Hollands Licht de officiële introductie van vloerlamp Xio plaats. Het armatuur is een ontwerp van Dick Spierenburg.
Hollands Licht toont Xio tijdens Imm
Hollands Licht toont Xio tijdens Imm Hollands Licht toont Xio tijdens Imm Hollands Licht toont Xio tijdens Imm

Verschillende Nederlandse merken staan als collectief op de internationale interieurvakbeurs Imm. Voor Hollands Licht de kans om het armatuur Xio voor te stellen. Het ontwerp is volgens Dick Spierenburg geïnspireerd door het prachtige licht dat een lage zon werpt op stad en land. Voor binnen kiest de designer er graag voor om het interieur contrastrijk te belichten. ‘Met lampen op meerdere plekken, geeft dit een spannend en comfortabel lichtbeeld wat bijdraagt aan een aangename sfeer.’

 

Het armatuur Xio heeft een ultradun vlak van 30x30 cm op een slank pootje, en een kruis op de vloer. Het vlak is transparant en bij inschakelen licht het egaal op door reflectie. Een berekend en gelaserd patroon op het vlak transporteert het licht zodanig dat het hele vlak verlicht wordt en het licht uittreedt naar naar alle zijden maar vooral naar voren en achter. De led-lichtbron is verstopt in de drager van het reflecterende vlak, de heatsink. Het onderstel is rank en elegant waardoor het ontwerp als geheel een ingetogen en architectonisch karakter heeft gekregen.

 

De sfeer die het armatuur uitstraalt is aan te passen door het lichtvlak te omhullen met textiel. Ingeschakeld is het licht dan diffuser en het beeld wordt huiselijker door het gaatjespatroon van het semi-transparante weefsel van de cover. De onderdelen zijn uitwisselbaar, waardoor reparatie mogelijk is, wat resulteert in een lange levensduur. Bij een hoogte van 120 cm worden de metalen delen in drie kleuren aangeboden: neutraal antraciet, kiezel en roest als warme tinten. Alle met een fijne korrelstructuur. Als lichtgewicht is het armatuur makkelijk te verplaatsen. De lichtopbrengst is traploos te doseren middels een in het snoer geïntegreerde vloerdimmer.

 

Hollands Licht is op Imm te vinden in hal 3.2, stand A003.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de
www.livingkitchen-cologne.de
www.hollandslicht.eu

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, badkamer, meubilair, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, licht, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, Interzum, plaatmateriaal, beslag, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, design, ontwerp, talent, #imm, #immcologne, #imm24, #imm2024, #puretalents, #puretalents2024, #hollandslicht

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden