Het perfecte buitenlicht?

Vrijdag 24 maart 2023

Het tuinfeestseizoen komt eraan en geen enkele gastheer wil dat het feest eindigt als de zon ondergaat. Om het plezier tot diep in de nacht te verlengen, is er sfeervolle buitenverlichting nodig.
Het perfecte buitenlicht?
Het perfecte buitenlicht? Het perfecte buitenlicht?

Gereduceerd, onafhankelijk en spannend. Dit is hoe de Duitse ontwerper Peter Lienhart zijn nieuwe lamp voor Blomus beschrijft. De lamp heet Mituro, wat zich vertaalt als ‘mijn toren’ in Esperanto, de kunstmatig gecreëerde internationale taal. Met zijn eigen voeding en inklapbare handgreep is Mituro (foto 2) zeer flexibel en gemakkelijk mee te nemen, en dankzij het grijs getinte glas en een discreet in de standaard geïntegreerde spiegel om het licht te weerkaatsen, zorgt hij volgens Blomus voor een subtiel en aangenaam sfeervol licht.

 

Er zijn drie lichtintensiteitsinstellingen, samen met een dimbare modus. Mituro is geschikt voor binnen- en buitengebruik, hij is verkrijgbaar in twee maten en oplaadbaar via een magnetisch contactpunt aan de bovenkant. Mituro kost vanaf € 199.

 

Flöz Design uit Duitsland is de creatieve kracht achter de nieuwe Olea lantaarn van Blomus (foto 1 en 3). Het is een klassieke, veelzijdige lantaarn in gepoedercoat metaal, met een glazen cilinder om de lichtbron te beschermen: een brandende kaars. Deze eenvoudige, traditionele lantaarn creëert een onberispelijk natuurlijk licht voor bijna elke gelegenheid. Plaats er een aan weerszijden van de deur om je entree te omlijsten, creëer 's nachts visueel drama, met kleine flikkeringen van magisch licht aan het uiteinde van de tuin, of gebruik hem als een op zichzelf staande sfeerverbeteraar op het terras.

 

Olea is er in twee maten en twee kleurstellingen, met een goed sluitend deksel voor bescherming tegen weersinvloeden wanneer hij niet in gebruik is. Olea kost vanaf € 149.

 Links

www.blomus.com
www.floez.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, binnen, huis, decoratie, interieurdecoratie, woonaccessoire, woondecoratie, accessoire, verlichting, lamp, lifestyle-product, decoratie-artikel, #blomus

Gerelateerd nieuws
Even voorstellen: Kreon Holon 20
Kreon voeg Holon 20 toe aan de Holon-collectie. Als aanvulling op de 20-40-60-80 maatvoering, is de Holon 20 klein maar krachtig.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
Smart homemarkt 6,3 miljard
De smart home markt in Nederland groeide in een jaar van € 5,8 miljard naar € 6,3 miljard. Ook steeg het bezit van slimme apparaten naar 61% van de huishoudens.
lees verder
Super Skin thema A@W R'dam
‘Super Skin’ is thema van de 'speed-date' beurs Architect@Work voor de editie komende september in Rotterdam.
lees verder
Nieuwe salesmanager Woonindustrie
Per 1 juni is Benjamin Streefkerk gestart als de nieuwe salesmanager bij De Woonindustrie. Hij heeft de ambitie om A-merken bij het interieurcentrum te betrekken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden