Heimtextil-trend Technological Textiles

Dinsdag 03 oktober 2023

Ook op de Heimtextil 2024 worden de nieuwste trends gepresenteerd. Dit jaar veel aandacht voor materiaalontwikkelingen in het kader van een duurzamere, circulaire wereld waar we naar toe gaan.
Heimtextil-trend Technological Textiles
Heimtextil-trend Technological Textiles Heimtextil-trend Technological Textiles Heimtextil-trend Technological Textiles

Vooruitstrevende thema's en spectaculaire opvoeringen voor alle textielprofessionals die hun kennis voortdurend willen uitbreiden: Dat is waar de Heimtextil Trends voor staan.

 

Na de focus op circulaire oplossingen van vorig jaar, zal Heimtextil Trends 24/25 opnieuw een licht werpen op transformatieve textielinnovaties: ze laten zien op welke manieren de transformatie van de thuistextielindustrie doorgaat. Ze vormen daarmee het inspirerende hart van de vakbeurs en vertalen wereldwijde megatrends naar textielvisies onder de overkoepelende naam New Sensitivity.

 

In dit artikel staat de tweede trend centraal: Technological Textiles oftewel technologie en technische oplossingen transformeren textiel.

 

Technologie kan de transformatie van textiel ondersteunen door het gebruik van verschillende methoden: upcycling en recycling van textiel, textielconstructie en textielontwerp. Door de decennialange productie is textiel nu een materiaal dat in overvloed beschikbaar is. Het ontwikkelen van technologieën voor het recyclen van textielafval en methoden voor het upcyclen van textiel vergroot het circulaire gebruik van bestaand textiel.

 

Bovendien bieden oude textielconstructietechnieken ook mogelijkheden voor duurzame oplossingen: Het gebruik van breitechnieken voor meubelbekleding levert bijvoorbeeld minder stofafval op; met weeftechnieken kunnen verschillende kleuren worden gemaakt met slechts een paar gekleurde garens. Textile Design Thinking is een andere methode die zich richt op kritieke kwesties zoals energieverbruik en duurzaamheid van natuurlijke vezels en deze verbetert door technologische textielontwikkeling.

 

De trends worden ook in 2024 van 9 t/m 12 januari in hal 3 van de Messe Frankfurt gepresenteerd. Meer info en toegangstickets.Links

heimtextil.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, trend, stoffen, gordijnen, raamdecoratie, bedtextiel, karpetten, garens, vezels, prognose, trendburo, stoffen, technologie, plantaardig, biobasis, circulair, duurzaam, presentatie, hallen, exposanten, tour, gevoeligheid, complexiteit, plantaardig, technological, textiles, hennep, katoen, linnen, #messefrankfurt, #heimtextil, #stijlinstituut, #spott, #annemariecommandeur

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Nieuwe binnencollectie Mermet
Op R+T introduceerde Mermet hun nieuwe binnencollectie. Deze binnencollectie bestaat uit zes lijnen: Essentials, High Performance, Evolution, Darkening, Decorative en Basics.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden