Heimtextil-trend Plant-based

Maandag 02 oktober 2023

Ook op de Heimtextil 2024 worden de nieuwste trends gepresenteerd. Dit jaar veel aandacht voor materiaalontwikkelingen in het kader van een duurzamere, circulaire wereld waar we naar toe gaan.
Heimtextil-trend Plant-based
Heimtextil-trend Plant-based Heimtextil-trend Plant-based Heimtextil-trend Plant-based Heimtextil-trend Plant-based

Vooruitstrevende thema's en spectaculaire opvoeringen voor alle textielprofessionals die hun kennis voortdurend willen uitbreiden: Dat is waar de Heimtextil Trends voor staan.

 

Na de focus op circulaire oplossingen van vorig jaar, zal Heimtextil Trends 24/25 opnieuw een licht werpen op transformatieve textielinnovaties: ze laten zien op welke manieren de transformatie van de thuistextielindustrie doorgaat. Ze vormen daarmee het inspirerende hart van de vakbeurs en vertalen wereldwijde megatrends naar textielvisies onder de overkoepelende naam New Sensitivity.

 

In dit artikel staat de eerste trend centraal: 'Plant-based', oftewel textiel gemaakt van plantaardige gewassen of plantaardige bijproducten.

 

Plantaardig textiel betekent dat de vezels afkomstig zijn van iets dat groeit in plaats van synthetisch te worden geproduceerd. Het duurzame voordeel van plantaardig textiel is dat het een natuurlijke oorsprong heeft en daarom beter kan worden gerecirculeerd in bestaande ecosystemen.

 

Ze kunnen worden onderverdeeld in twee groepen:

- De eerste groep textiel is gemaakt van plantaardige gewassen.

Nieuwe veerkrachtige gewassen zoals cactus, hennep, abaca, zeewier en rubber bieden nieuwe duurzame textieloplossingen. Door mechanische extractie kunnen ze groeien ondanks klimaatveranderingen en hebben ze minder chemicaliën nodig bij hun ontwikkeling.

- De tweede groep bestaat uit textiel gemaakt van plantaardige bijproducten die overblijven als grondstof bij de productie, zoals banaan, olijf, kaki en hennep.

 

De trends worden ook in 2024 van 9 t/m 12 januari in hal 3 van de Messe Frankfurt gepresenteerd. Meer info en toegangstickets.Links

heimtextil.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, trend, stoffen, gordijnen, raamdecoratie, bedtextiel, karpetten, garens, vezels, prognose, trendburo, stoffen, technologie, plantaardig, biobasis, circulair, duurzaam, presentatie, hallen, exposanten, tour, gevoeligheid, complexiteit, plantaardig, plant-based, hennep, katoen, linnen, #messefrankfurt, #heimtextil, #stijlinstituut, #spott, #annemariecommandeur

Gerelateerd nieuws
Extra fondsen winkelgebieden
Negen Nederlandse dorpen en steden krijgen in totaal € 26 miljoen om hun winkelgebied te versterken en levendig te houden. Het ministerie van Economische Zaken financiert dit vanuit het fonds ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.
lees verder
Sluiting mcThree Carpets
Nadat de zoektocht naar een overnemer op niets uitgedraaid is, sluit het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets de deuren. De 278 werknemers dreigen hun baan te verliezen.
lees verder
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
Samenwerking met Yepp
Yepp, de Belgische groothandel voor vloeren, heeft een samenwerking gesloten
met Pascal Raes.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden