Headlam verkoopt CH-tak

Maandag 03 mei 2021

Headlam Group, het moederbedrijf van de Nederlandse grossier Headlam bv, is de verkoop van haar Zwitserse dochter Belcolor overeengekomen.
Headlam verkoopt CH-tak

De Headlam-groep zal met de verkoop van Belcolor aan het management, een zogenaamde 'management buyout', zo'n £ 12 miljoen (bijna € 14 miljoen) ontvangen. Het managementteam van vloerendistribiteur Belcolor (foto; website) bestaat uit Patrick Meier, Peter Jud, Robert Engel en Joel Schneider. Het bedrijf uit St. Gallen, dat 50 jaar bestaat, behaalde in 2020 een omzet van £ 31,1 miljoen en een winst voor belastingen van £ 1,1 miljoen. De formele voltooiing van de verkoop zal op 17 mei plaatsvinden, daarna zal Headlam geen activa of activiteiten meer hebben in Zwitserland en zich geheel richten op het VK, Frankrijk en Nederland.

De activiteiten van Headlam in continentaal Europa waren goed voor 17,2% van de totale omzet in 2020, waarbij Zwitserland qua land en bevolking het kleinste is. Belcolor heeft volgens Headlam beperkte mogelijkheden voor zinvolle organische groei of groei door acquisitie. Bovendien verschilt de Zwitserse markt aanzienlijk van de andere geografische markten qua leveranciersbestand en productmix. Daarom is er beperkte synergie mogelijk.

De opbrengsten van de verkoop zal Headlam besteden aan investeringen in de activiteiten van het bedrijf om de prestaties en groei te optimaliseren en het bereiken van de beoogde nettoschuld- en dividenduitkeringsparameters te versnellen.Links

en.belcolor.ch
www.headlam.com
www.headlam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, laminaat, tapijt, tegel, tapijttegel, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissť, verkoop, confectie, retail, detaillist, Headlam. groothandel, grossier, verkoop, acquisitie, management buy-out, overname, #belcolor, #headlam

Gerelateerd nieuws
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
NIeuwe aluminium jaloezieŽn
De nieuwe aluminium jaloezieŽn van Bece zijn stijlvol en door een ruime keuze aan breedtes, finishes, kleuren, ladderbanden en modellen zijn ze naar wens samen te stellen.
lees verder
 
Nieuwe vinylcollectie
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
 
Cornelis bij Rinos
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden