Handgeblazen Aurora lampen

Maandag 27 september 2021

Aurora, de nieuwe Kreoo-collectie gecreëerd in samenwerking met de Venetiaanse ontwerper en architect Enzo Berti, brengt marmer en Murano-glas samen. Maar ook tegenstrijdige concepten zoals transparant en ondoorzichtig, zwaarte en lichtheid.
Handgeblazen Aurora lampen
Handgeblazen Aurora lampen Handgeblazen Aurora lampen Handgeblazen Aurora lampen

Onyx, met zijn kostbare tinten, vormt de basis van deze collectie, die vloer- en tafellampen omvat. De vier lampen in de serie van Kreoo zijn Magika, Miro-Meta en Litia; Onyx is de basis die de LED-lichtbron bevat, en een bijna alchemistische vereniging creëert met het handgeblazen glas.

 

Murano-glas is de diffuser. De vorm is gebogen en is in de twee modellen Magika (foto 2) en Litia (foto 3), ontworpen als een zachte bel, enigszins ovaal en geperforeerd aan de bovenkant, zodat het licht er gemakkelijk in kan stromen. In Miro-Meta daarentegen wordt het een wilgenachtige transparante cilinder, een eigentijdse interpretatie van de oude lantaarns.

 

Het glas heeft altijd een bolle vorm; onyx - wit, honing of grijs - contrasteert het met concave vormen die kenmerkend zijn voor de verschillende bases van Magika en Miro-Meta; hierbij lijkt het natuurlijke marmer geleidelijk dunner en dunner te worden naarmate de bovenkant gloeit, doorzichtig en helder onder het effect van licht.

In Litia, neemt de onyx het aspect aan van een gepolijste kiezelsteen, waarop de glazen bol is geplaatst. De handgemaakte lampen zijn in feite designproducten, maar ook kunstvoorwerpen.

 

Kreoo is een label van Decormarmi, dat vrijwel alles levert wat marmer is: kunst, beelden, open haarden, vloeren, trappen, vazen, zwembaden, fonteinen en gevelmateriaal. Kreoo heeft wereldwijd dealers, maar niet in de Benelux.Links

www.decormarmi.com
www.kreoo.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, meubel, vloer, stoel, bank, marmer, tafel, kunst, beeld, open haard, trap, vazen, vaas, zwembaden, fontein, gevelmateriaal, badkamer, wandpaneel, #decormarmi, #kreoo, #aurora

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder
Nieuw contentformat Imm
Over acht weken opent vakbeurs imm de deuren. Hoewel er nog flinke uitdagingen zijn, werkt organisator Koelnmesse non-stop aan de voorbereidingen voor de januari-editie. Online blijft het platform ook aan de weg timmeren, nu met het nieuwe contentformat: Trendimmpact.
lees verder
 
Nieuws en voorjaarsdata DWI bekend
lees verder
 
Fonq zet in op virtueel
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden